Chery Group, 15-20 Ekim 2023 tarihleri arasında “2023 Chery Uluslararası Kullanıcı Zirvesi”ni Wuhu-Çin’de düzenliyor. Otomobil Gazetesi olarak bizim de Wuhu’dan takip ettiğimiz etkinlikten Chery ile ilgili gelişmeleri paylaşmak istiyoruz.
Türkiye’de şu sıralarda satılan OMODA modeli, bundan böyle ayrı bir marka olarak satılacak. JAECOO markası ile birlikte ayrı bir marka olarak satılacak olan Omoda’nın elektrikli versiyonu Omoda EV ise 2024 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de olacak...
Chery Group bünyesinde 2 ayrı marka olarak pazarlanacak olan Omoda ve Jaecoo iddialı modelleriyle hayli ses getireceğe benziyor...
Jaecoo markası da 1.6 4X4 benzinli versiyon olarak 2024 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’ye gelecek.
Bu yeniliklere bir de Arrizo 8’i ekleyebiliriz. Bu grubun ilk Sedan benzinli modeli olarak 2024 yılının yarısından sonra Türk tüketicisi ile buluşacak.  Arrizo 8, 4.78 cm’lik boyutlarıyla D segmentinde yer alacak.
Bu planlamalarla birlikte Chery, Omoda-Jaecoo ile 3 markada temsil edilecek. Tigoo ve Arrizo modelleri de yine Chery markası altında satılacak.
Bütün bu yeniliklerin yanında bir de IQ1 adında smart (küçük sınıf) modeli için de henüz nabız yoklanıyor. Uygun bir zamanda karar verilirse bu model de ürün gamı içinde yeralacak.
Bu etkinlikte gösterilen lüks model olarak sınıflandırlan Exeed ise şu an gündemde değil…
Tiggo 4 Pro B SUV segmentindeki araç ise yine 2024’ün ilk yarısında geliyor.
Chery,  global satışlarda Rusya’dan sonra 2. Pazar olan Türkiye ‘ye büyük önem veriyor.
Etkinlik alanına girdiğimizde Çin bayrağının ardından Türk Bayrağının konmuş olması bu önemin bir göstergesi olarak dikkatimizi çekti. 2023 yılının ilk 9 ayında 27’bin satışı geçen Chery’nin yıl sonunda 40 binli rakamlara ulaşması pek zor değil gibi görülüyor. Türkiye’ye ilk geldiğinde satış hedefini 15 bin olarak belirten Chery Türkiye’nin 8-9 ayda bu rakkamı neredeyse 2’ye katlaması bu başarının önemli bir göstergesi.