Türkiye, Rusya, Orta Asya, Brezilya, Güney Afrika, Meksika, Endonezya, Avustralya ve Malezya olmak üzere 9 farklı pazarda, denizaşırı alt kuruluşları bulunan Chery, 6 adet Ar-Ge Merkezi, 10 adet Çin dışı fabrika kurarak, dünya genelinde 1.500’ün üzerinde bayi ve servis noktasına ulaşarak, küresel pazar stratejisini hızlandırıyor. Mart 2023’te resmi olarak kurulan ve pek çok ülkeye örnek olan Chery Türkiye de kısa zamanda pazarda en çok tanınan ve aranan otomotiv şirketi ve markalardan biri konumuna geldi.
 
Mart 2023’te resmi olarak kurulan Chery Türkiye, kısa zamanda pazarda tanınan ve aranan bir otomotiv şirketi ve marka konumuna geldi. Chery’nin küresel pazar stratejisini hızlandırmaya yönelik hedeflerinde etkin bir rol oynayan Türkiye, hızlı bir gelişim göstererek pek çok ülke için de örnek oldu. Çin’in uluslararası pazarlardaki ilk bağımsız markası olan Chery, Çinli markaların küreselleşme stratejilerini uygulamasına yönelik “Chery Planı”nı, “Sadece ihracat”, “Kullanıcıların beğenisini kazanma” ve “Marka gücünü artırma” olmak üzere üç aşamalı yürütüyor. Güncel haliyle Chery’nin; Türkiye, Rusya, Orta Asya, Brezilya, Güney Afrika, Meksika, Endonezya, Avustralya ve Malezya olmak üzere 9 farklı pazarda, denizaşırı alt kuruluşları bulunuyor. 6 adet Ar-Ge Merkezi, 10 adet Çin dışı fabrika kurarak, yurt dışı pazarlarındaki faaliyetlerini daha da genişleten Chery, dünya genelinde 1.500’ün üzerinde bayi ve servis noktasına ulaştı. Chery, küresel Ar-Ge çalışmaları, üretim ve kalite yönetim sistemi ile ürün kalitesine paralel bir biçimde, varlık gösterdiği tüm pazarlarda rekabet gücünü sürekli artırıyor. Chery, 12 milyonun üzerinde küresel kullanıcı ve yaklaşık 3 milyonun üzerinde denizaşırı kullanıcıyla, dünya genelinde 80’in üzerindeki ülke ve bölgede faaliyet gösteriyor. Chery, Çinli üreticiler arasında binek otomobil ihracatında üst üste 20 yıldır ilk sırada yer alıyor.
 
Kullanıcı temalı yeni bir ekosistem kuruluyor!
Bir markanın gerçek anlamda “Marka gücünü” artırabilmesi için denizaşırı ülkelerdeki tüketiciler tarafından tanınmasının öneminin farkında olan Chery, her zaman kullanıcı odaklı bir konsepte bağlı kalıyor ve kullanıcı temalı yeni bir ekosisteme kendini adıyor. Kişiselleştirilmiş ve yerelleştirilmiş operasyon stratejileri ile Chery, yerel kültür, gelenekler ve alışkanlıklarla bütünleşirken, farklı pazarlardaki kullanıcı özelliklerine dayalı özel hizmetler sunmak üzere bir dizi çevrimiçi ve çevrimdışı marka oluşturma faaliyeti yürütüyor. Örneğin Brezilya’da Chery; çevrimiçi listeleme ve kapıdan kapıya araç teslimatı/test sürüşü gibi farklı hizmetler sunuyor. Kullanıcılarla dost bir marka olarak, her biri marka değerine ve vizyonuna uygun yerel otomobil fan kulüpleriyle etkinlikler düzenliyor.
 
“İyi Bir Ürün” olarak anılabilmenin yolu teknolojiden geçiyor!
Üretilen her ürünün, kullanıcı odaklı ürün özelliklerini içererek, “iyi bir ürün” olarak anılmasının yolu teknoloji kullanımından geçiyor. Chery’nin teknolojik marka imajı, motorlar da dâhil olmak üzere benzersiz teknolojilerden kaynaklanıyor. Bununla birlikte Chery’nin teknoloji anlayışı, sadece “Yeni 4 Modernizasyon” gibi geleneksel temel teknolojileri kapsamakla kalmıyor; aynı zamanda temel sistemler, ileriye dönük teknolojiler, platform paylaşımı, dijital ekonomi, değer zinciri ve ekosistemler gibi birçok boyutu da içeriyor. Sektörde öncü birçok teknolojiyle Chery ürünleri, daha güçlü ve entegre performans, daha konforlu çevre dostu kabinler, daha konforlu çalışan araçlar ve daha kapsamlı tüm koruma ve güvenlik avantajlarıyla, kullanıcılara benzersiz bir sürüş deneyimi sağlıyor.
 
Chery, uluslararası pazarlarda “Made in China”nın harika bir kartviziti haline geliyor; marka imajı ve etkisi de sürekli gelişiyor. Chery, gelecekte küresel pazarlardaki rekabet karşısında güçlü temeller oluşturmak üzere, küresel pazar düzenini daha da hızlandırıyor.
Chery hakkında
Kantar ve Google, ortaklaşa, 2023 Çin Küresel Marka Oluşturucuları İlk 50 listesini açıkladı. Chery, otomobil alanında “Çin’in En İyi Küresel Marka Oluşturucusu” seçilerek genel listede 14. sırada yer aldı ve markanın gücü önemli bir büyüme kaydetti. Chery, kuruluşundan bu yana bir küreselleşme stratejisi uyguladı ve uluslararası rekabet gücüne ve nüfuza sahip bir otomobil markası oluşturma kurumsal vizyonuyla her zaman teknoloji odaklı gelişime bağlı kaldı. Sürekli teknolojik yenilik yaklaşımıyla hareket eden Chery, küresel pazarlara komple araç, CKD parçaları, motor, üretim teknolojisi ve ekipman ihraç eden ilk Çinli binek otomobil şirketi oldu. Chery, ürün stratejisi, yerelleştirme stratejisi ve yetenek stratejisinin uygulanması yoluyla yerel ve uluslararası pazarları geliştirmeye, küreselleşmeyi sürekli derinleştirmeye ve çevre dostu, teknoloji, aile ve arkadaşlık ilkelerine odaklanıyor. 26 yıllık geliştirme sürecinin ardından Chery’nin satış ve servis ağı, 80’in üzerinde ülke ve bölgeyi kapsarken, dünya genelinde 12 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaşılmış durumda. Ayrıca Chery, sürekli çabalarla topluma katkıda bulunarak ve küresel tüketicilere daha iyi ürün ve hizmetler sunarak küresel pazarlarda çevre dostu kalkınma, çevre koruma, sosyal refah, personel eğitimi ve diğer alanları kapsayan çeşitli sosyal katkı faaliyetleri yürütüyor.
Chery Türkiye hakkında
Chery International, pazarı daha iyi anlamak ve kullanıcılara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla, Eylül 2022’de, Türkiye’de yüzde 100 iştirak ile Chery Türkiye’yi kurdu. Chery Türkiye, Chery markasına ait tüm model ve yedek parçaların Türkiye’deki lojistiği, satışı ve satış sonrası hizmetlerinden sorumludur. Şirket, tüm ticari satışlardan sorumlu olmak üzere; satış, satış sonrası, bayi ağı geliştirme, iletişim ve diğer departmanlarını kurdu. Faaliyetlerini 7 bölgede toplam 34 yetkili satıcı ile sürdürüyor. Şirket, 21 Mart 2023’te TIGGO 8 PRO, TIGGO 7 PRO ve OMODA 5 olmak üzere üç SUV modelini pazara sundu. Bu üç model, işçilik açısından üst düzey mükemmellik, tasarım açısından şıklık ve en yüksek teknolojik konfigürasyona sahip olmasıyla beğeni topluyor. 7 koltuklu SUV TIGGO 8 PRO, ihtişamı, lüks hissi ve güçlü duruşuyla başarılı iş adamları için en iyi seçim olarak öne çıkıyor ve 4 ay üst üste D-SUV pazarında ilk sırada yer alıyor. TIGGO 7 PRO, konfor ve eğlence açısından aile SUV’ları arasındaki ilk tercih oluyor. OMODA 5 ise; fütüristik, şık ve dinamik tarzıyla genç veya kendini genç hisseden kullanıcılara hitap ediyor.