Brezilya asıllı iş insanı Ghosn'un özel jetle kaçırılırken İstanbul'un da "güzergâh" olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Hatta 'tarihi kaçış'ta Türk firmalarına ait bir ya da iki jetin kullanıldığı iddia edildi. Peki Carlos Ghosn nasıl kaçtı? Carlos Ghosn'un kaçırılmasında Türklerin rolü ne? İşte uluslararası medyada yazılıp, çizilen senaryolar ve öne çıkan ihtimaller. Carlos Ghosn olayının özeti ve ortaya atılan en güçlü iddiaya göre tarihi kaçışın hikayesi şöyle;
KASIM 2018’DE TUTUKLANDI
Otomobil dünyasının en önemli isimlerinden Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığının yönetim kurulu başkanı ve CEO’su Carlos Ghosn, geçtiğimiz yıl kasım ayında Tokyo savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı. Carlos Ghosn’un aldığı maaşı milyonlarca dolar daha düşük beyan edip vergi yasasını ihlal ettiği yani Japonya’dan vergi kaçırdığı tespit edildi.

13.8 MİLYON DOLAR ÖDEYİP EV HAPSİNE ALINDI
*Bir süre cezaevinde kalan Carlos Ghosn, 13.8 milyon dolarlık kefaletle Tokyo’da ev hapsine alındı.
HAPİS CEZASI KESİNLEŞİNCE HAREKETE GEÇİLDİ
Japonya’nın başkenti Tokyo’da, Japon istihbaratının gözetimi altında nisan ayında çıkacağı mahkemenin gününü bekleyen Carlos Ghosn’a avukatları “Tutuklanacaksın” deyince harekete geçildi. 13.8 milyon dolarlık kefaletini yakan Ghosn için kaçış planı hazırlandı.