Volkswagen Grubu bünyesinde bulunan dünyanın en hızlı, güçlü, pahalı otomobillerinden biri olan Bugatti’nin Hırvat Rimac şirketine satışına yılın ilk yarısında karar verileceğini duyurdu. Porsche CEO’su Oliver Blume, Automobilwoche’ye verdiği demeçte, ikisi arasında yakında bir anlaşmanın gerçekleşeceğine dair umutları olduğunu söyledi. 

Bilindiği gibi ilk olarak geçen yıl, Volkswagen Grubu’nun Bugatti’yi Rimac’a satmanın eşiğinde olduğu ortaya çıkmıştı. Bunun karşılığında ise VW’ye ait Porsche’nin Hırvat girişimci Mate Rimac tarafından kurulan Rimac’ta sahip olduğu yüzde 15,5’lik hisseyi artıracağı belirtilmişti.

Porsche CEO’su Oliver Blume, “Bugatti’nin mümkün olan en iyi şekilde nasıl geliştirilebileceği konusunda yoğun tartışmalar var. Rimac burada bir rol oynayabilir çünkü markalar iyi bir teknolojik uyum sergiliyor.” dedi. VW Group’un yönetim kurulunda da yer alan Blume, “Farklı yapılara sahip çeşitli senaryolar var. Konunun yılın ilk yarısında grup tarafından kararlaştırılacağına inanıyorum.” ifadesine yer verdi.

Rimac şirketi otomobil üreticileri için bir elektrikli süper otomobil platformu geliştirdi.