Bosch orijinal kalitede yedek parça kullanımı ile, özellikle frenleme sırasında ortaya çıkan ötme problemi, titreşim ya da uyumsuz bileşenlerden kaynaklanan yetersiz frenleme performanslarını ortadan kaldırıyor. Bosch’un kullandığı yüksek performanslı, orijinal kalitede yedek fren parçaları onarımdan sonra tüm fren parçaları arasında mükemmel etkileşimi ve güvenli frenlemeyi garantiliyor.

Bugün otomobil servislerinde en çok karşılaşılan sorunlar yıpranmış parça onarımı konusunda giderek artan fiyatlar ve yedek parça kullanımında gittikçe sıklaşan kalite düşüşüdür. Bu durum araç sahiplerinin bütçesini, zamanını ve verimliliğini etkilerken, özellikle fren sistemi gibi maksimum güvenliği gerektiren parçalarda da hayati önem taşımaktadır. Fren onarımlarında, orijinal ekipmanın yüksek kalite özelliklerini karşılayan yedek parçalardan seçilmesi, fren bileşenlerinin sürekli ve güvenli etkileşimi için mecburi zorunluluktur. Bu nedenle Bosch, orijinal kalitede yedek parça kullanımıyla özellikle frenleme sırasında ortaya çıkan yetersiz frenleme performansının ve onarım sonrası ortaya çıkacak sorunların önlenmesini sağlar.

Bosch Uzmanları Uyarıyor : Teknik özelliği karşılamayan yedek parça kullanımı performansı etkiler

Fren parçaları, elektronik, hidrolik ve mekaniğin tam koordinasyon halinde olduğu kompleks bir sistemin parçalarıdır. Örneğin ESP devreye alındığında gerçekleşen fren basıncı, fren balatası ile fren diski arasındaki sürtünmeye bağlıdır. ESP'nin tüm kritik sürüş durumlarında aracı dengeleyebilmesini sağlamak amacıyla, araç geliştirme sürecinde kapsamlı test çalışmaları yapılarak fren basıncı ile fren ürünlerinin sürtünmesi arasındaki ilişki belirlenir. İlgili teknik özellikleri karşılamayan yedek parça kullanımı sonucunda bu hassas dengenin bozulması, frenlerin ve elektronik sürüş destek sistemlerinin etkinliğini ve konforunu da ciddi oranda riske atabilir.

Bosch’ta Yüksek Kalite Parça Kullanımı Önceliktir

Bosch'un teknik uzmanları, özellikle fren parçaları seçiminde ilgili fren sistemine tam olarak uygun yüksek kaliteli parça kullanımına önem verir. Bosch, fren parçalarının seçiminde olduğu gibi, satış sonrası bilgilendirme konusunda da aynı hassasiyeti devam ettirmektedir. Bosch Otomotiv Eğitim Merkezi’nde sürekli gerçekleştirilen atölye çalışmalarında, teknik uzmanlara modern fren sistemlerinin özellikleri konusunda uygulamalı eğitimler verilmektedir. Ayrıca çalışanların fren onarım işlerini başarıyla gerçekleştirmesine yardımcı olmak üzere, kapsamlı Bosch parça katalogları, Esitronic servis yazılımı, internet tabanlı bilgi veritabanı ve KTS serisinde modern tanı ekipmanıları gibi bilgilendirici metotlar ve dokümanlar teknik destek hatttı aracılığıyla kullanılmaktadır.