Pis için uygun yol otomobili Z4 roadster modelinin E89 kasa kodlu son nesli 7 yıllık üretimim ardından hafta başında son kez banda indi. Bir sDrive35i olan son araç, oldukça çekici Metalik Valensiya Turuncusu renginde. BMW'nin sıralı 6 silindirli, turboşarjlı N54 kodlu 3.0 litrelik motorunu taşıyan Z4, güç ünitesini 1 Serisi'nin M Coupe versiyonuyla paylaşıyor.

Z4'ün yerini alacak yeni otomobil, kardeşindeki metalik tavan yerine kumaş tavan ile gelecek; böylece model hem daha hafif olacak, hem de daha çok bagaj hacmi sunacak. Z5 roadster modelinin resmi tanıtımının 2017'nin ikinci yarısında gerçekleşmesi beklenirken; Toyota versiyonuyla beraber modelin üretimi, Avusturya'daki Graz şehrinde bulunan Magna Steyr fabrikasında 2018 yılında başlayacak.

Her iki versiyonda da BMW motoru kullanılması beklenirken, serinin en üst seçeneği olan hibrit modelde Toyota'nın geliştirdiği güç ve aktarım sistemi kullanılacak. Bunun yanında bir diğer seçenek de BMW motoruyla Toyota'nın hibrit teknolojisinin birleşimi bir güç ünitesinin kullanılması.

BMW Z5 Roadster modelinin ilerleyen zamanlarda bir coupe versiyonunun da ürün gamına ekleneceğine dair haberler var; ancak BMW Z4'ün halefi üzerinde oldukça gizli çalıştığı için bunların doğruluğunu yakın zamanda öğrenmemiz biraz zor.