Ortak platforma sahip X1 ve X2, BMW’nin çevreci elektrifikasyon stratejisinin bir parçası olarak doğdu. Aynı üniteye yer veren modeller, ön bölümde konumlandırılan 1.5 litrelik turbo benzinli motorları ile 123 HP güç ve 220 Nm tork değerine sahipken arkada konumlandırılan 10 kWh’lık elektrik motoru ile 94 HP güç ve 165 Nm tork değeri sunuyor.

Güç ünitesi toplamda 217 HP güç ve 385 Nm maksimum tork değerlerine erişebiliyor. BMW X2 xDrive25e’nin sahip olduğu bu değerler, onun 0’dan 100’e 6.8 saniyede ulaşmasına ve maksimum hız olarak ise 195 km/h’a erişmesini sağlıyor. Aracın EV modunda ise ulaşabildiği en yüksek hız 135 km/h. 

Yeni X2, EV modu ile, 57 km’lik saf elektirikli sürüş sunabiliyor. Bataryanın tamamen şarj olması standart bir şarj soketi ile 5 saati bulurken, BMW i Wallbox ile şarj olma süresi 3.2 saatin altına inebiliyor.

Modelin ortalama yakıt tüketimi ise 1.9 lt/100 lt iken kilometre başına karbon salınım değeri 43 gr olarak gerçekleşiyor.

İçten yanmalı motor, gücünü ön tekerleklere 6 kademeli otomatik şanzıman aracılığı ile aktarırken, elektrik motoru arka tarafa aktarılan gücü tek kademeli şanzıman ile yönetiyor. BMW bu özelleştirilmiş dört çekerli sistem ile, “arka ve ön tekerlekler arasında, hızlı ve kusursuz  bir enerji dağılımı” sunacağını iddia ediyor.  Bununla birlikte firma bu sistemin “yüksek sürüş keyfi ve heyecan verici bir çeviklilik” yaratacağını belirtiyor.