BMW, yeni 8 Serisi'ni yaklaşık 5 ay önce resmi olarak tanıtmıştı. Bu araç, GT kategorisine giren bir coupe idi. GT ise grand touring yani uzun yol anlamına geliyor. Yani 8 Serisi, şehirler veya ülkeler arası uzun yollar başta olmak üzere tasarlanmış bir araç. Bu sebepten ötürü de hem yüksek bir performansa hem de iyi bir konfora aynı anda sahip.

Şimdi ise BMW, 8 Serisi'nin üstü açılabilen versiyonu olan 8 Serisi Convertible'ı resmi olarak duyurdu. 2019'un Mart ayı civarında satışa sunulacağını öğrendiğimiz bu üstü açılabilir 8 Serisi, ABD fiyatlarını baz alarak kıyasladığımızda ise coupe'ye göre 10.000$ civarında daha fazla bir fiyata sahip oluyor. Ayrıca 8 Serisi bu yılın sonlarında satışa çıkacak iken, üstü açılabilir versiyon yaklaşık 4 ay sonra satışa çıkmış olacak.

8 Serisi Convertible'da motor seçeneklerinden birinin M850i xDrive olacağını da öğreniyoruz. Bu versiyon, 4.4 litrelik çift turbolu bir V8 motora sahip ve 530 beygir güç ile 750 Nm tork değerine sahip. Araçta 8 ileri bir otomatik şanzıman, bu yüksek gücü xDrive adlı 4 tekerden çekiş sistemi ile birlikte iki aksa da aktaracak. 8 Serisi Convertible'ın belirtilen 0-100 km/s hızlanma süresi ise 3.8 saniye civarında. Coupe versiyonda ise bu değer 3.7 saniye civarındaydı. Her iki versiyon için de belirtilen maksimum hız değeri ise 250 km/s şeklinde, tabii ki elektronik limitörlü olarak.

8 Serisi Convertible'ın ikinci motor seçeneği ise 840d xDrive olacak. Bu versiyonda da 3.0 litrelik çift turbolu ve sıralı 6 silindirli bir dizel motor görev yapıyor. Bu motor 320 beygir güç ve 680 Nm tork değerine sahip. Yine bu versiyonda da 8 ileri otomatik bir şanzıman ve 4 tekerden çekiş sistemi yer alıyor.

Tasarım anlamında da 8 Serisi Convertible, genel anlamda coupe'ye fazla benziyor. Yani elektrikli açılabilir kumaş tavan dışında pek bir farklılık görülemiyor diyebiliriz. Tavan katlandığı zaman da konsol ve kapı panelleriyle aynı dikişlere sahip bir koruyucu kapağın içine girdiğini görüyoruz. Bu koruyucu kapak kıvrımlı yapısı ile 8 Serisi Coupe'nin tavan şeklini de andırıyor. Tavanın açılıp kapanma süresinin ise 15 saniye olduğu da açıklanıyor. Açılıp kapanma işlemi de 48 km/s'ye kadar olan hızlarda yapılabiliyor. Tavan açıkken kabinde rüzgarın etkisinin azalması için arka koltukların hemen ön kısmında bir rüzgar reflektörü de yer alıyor. Ayrıca koltuklarda boyun ısıtması gibi lüks özellikler de bulunuyor.

Son olarak da 8 Serisi Convertible'daki donanımlara değinecek olursak, opsiyonel M Carbon gövde paketi dikkatimizi çekiyor. Bu paketle birlikte karbonfiberle güçlendirilmiş polimer parçalar hava girişlerindeki çubukların, ayna kapaklarının ve arka difüzörün bir kısmının yerine geliyor. Opsiyonlar arasındaki bir başka seçenek ise 12 hoparlörlü Bowers & Wilkins Diamond Surround ses sistemi oluyor.

En lüks opsiyonlardan biri de vites topuzu, iDrive kontrolcüsü, motor çalıştırma butonu, ses sisteminin ses artırma/azaltma tuşu gibi parçaların cam olarak seçilebilmesi oluyor. Teknoloji anlamında araçlarını zenginleştirmek isteyen müşteriler ise Driving Assistant Professional adındaki yardımcı paketini alabiliyorlar. Bu pakette adaptif hız sabitleyici, şerit takip asistanı, yaya acil durum freni, gece görüşü gibi donanımlar geliyor. BMW, 8 Serisi Convertible'ı ilk kez canlı olarak Kasım ayının sonlarında düzenlenecek olan Los Angeles Otomobil Fuarı'nda dünyaya sergileyecek.