Otomobil üreticileri mevcut modeller yanında gelecek modeller üzerinde de çalışma gösteriyor. Burada “gelecek” derken yakın gelecekten bahsetmiyoruz. Firmalar gerçekten 10 hatta 20 yıl sonrasının otomobil modelleri üzerinde de çalışıyor.

İşte bu firmalardan birisi olan Audi, karşımıza AI:ME konsepti ile çıkıyor. Tamamen elektrikli olan araç, şehir içi kullanımına yönelik tasarlanmış. A3 Sportback kadar boyutu bulunan ancak biraz daha geniş ve uzun olan otomobil, gerçekten etkileyici bir tasarıma sahip. Özellikle önden ve arkadan çok dikkat çeken araç, geniş camlarıyla ferah bir yaşam alanı sunuyor.

Dört kişiyi rahatlıkla taşıyabilecek şekilde tasarlanan konsept otomobil, oldukça fütüristik de bir kokpite sahip. Özel tasarımı sayesinde inip binmenin çok kolay olduğu otomobil için bazı teknik detaylar da paylaşılmış durumda. Buna göre elektrikli modelde 64 kWh kapasitesinde pil sistemi yer alıyor. 170 beygir seviyesinde güç üretebilen araçta tek bir elektrik motoru yer alıyor. Bu güç şehir için kullanımı düşünüldüğü zaman fazlasıyla yeterli görünüyor.