Volkswagen grubu neredeyse 10 yıldır tanıttığı sayısız elektrik motorlu konsept, uzun basın bültenleri ve detaylı teknik verilerin yayınlandığı toplantıların ardından, sonunda tamamen elektrikli E-Tron Quattro'nun müşteri siparişleri için açıldığını duyurdu.

Audi Norveç'ten başlayacak olan ön sipariş kayıtları dün itibariyle defterlerin açılmasıyla start aldı. Dört tekerlekten çekişli, 500 km menzilli SUV için ilk sıralarda olmak isteyen müşteriler 20.000 Kron (Yaklaşık 10.500 TL) depozito yatırmak zorunda.

"Audi E-Tron Sportback concept'in tanıtımıyla birlikte Audi Norveç ön sipariş alımı konusunda öncülük yaparak büyük boy, elektrikli SUV modeli E-Tron Quattro'nun sipariş defterlerini açıyor. Araç gelecek yıl üretime girecek ve Norveç pazarı otomobile kavuşanların ilki olacak."

Açıklanan 500 km'lik menzil konept üzerinde düşünülen fikirlerden çok fazlasına sahip gibi görünüyor. Aracın sahip olduğu 95 kWh kapasiteli bataryalar gerçek anlamda bu menzili sağlayabilecek gibi. E-Tron Quattro'nun final tasarımı hala belli değil. Ayrıca otomobilin Audi Q5 ve Q7 arasında bir boyuta sahip olacağı açıklandı. Son tasarım özelliklerinin ise konsepttekinden çok da farklı olmayacağı ifade ediliyor.

Audi ayrıca, E-Tron Quattro için bazı ek performans verileri açıkladı. Araç 435 beygir güç üretebilese de "Boost" modu sayesinde bu güç, sınırlı bir süre için 503 beygire yükselebiliyor. Ayrıca bu mod, maksimum tork değerini de 800 Nm'ye yükseltiyor. Büyük SUV, 0'dan 100 km/s sürate 4.6 saniyede ulaşabiliyor.