İnternet sitesi ve mobil uygulamalarını yenileyen şirketin mobil ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 11 arttı. 100 bin üzerinde araç ilanı olan Arabam.com, üyelerinin hayatını kolaylaştıracak hizmetler kapsamında Türkiye’de ilk ve tek olarak temel ekspertiz hizmetini de ücretsiz yapıyor.

Sıfır ve ikinci el araç ilanlarını internete taşımak fikri ile 2000 yılında kurulan Arabam.com, “Türkiye'nin en büyük otomobil pazarı” vizyonu ile çıktığı yolda mobil alanda düzenlemelere gitti.

Hedef 150 bin ilan

Arabam.com, geçtiğimiz yılsonunda 5 milyon dolar bedel ile iLab Holding ailesine katıldı. Bu yılın ilk yarısında devir işlemleri biten ve yenilikleri tamamlanan Arabam.com’da 65 bin ilan sayısı 100 bini geçti. Hedeflerinin bu sayıyı 150 bine ulaştırmak olduğunun altını çizen Zeynep Çakıroğlu, “100 bin ilana ulaştık. Aylık 5 milyon ziyaretçimiz var. Bunun yüzde 70’ı mobilden geliyor. Türkiye’nin her yerinden galeriler bize üye oluyor. 2.500 kadar galerici üyemiz var. Bunu kısa zamanda 4.000’e çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Arabam.com’da şu anda 56 çalışan bulunuyor. Hedef kısa vadede bu rakamı 80’e ulaştırmak.

Temel ekspertiz hizmeti ücretsiz

100 bin üzerinde araç ilanı olan Arabam.com, üyelerinin hayatını kolaylaştıracak hizmetler de vermeye devam ediyor. Bunlardan biri de Temel Ekspertiz hizmeti. Çakıroğlu, bu uygulamalar hakkında şu bilgileri verdi: “OtoRapor ile iş ortaklığımız kapsamında aracını satacak olan üyelerimize Türkiye’de ilk kez ücretsiz “temel ekspertiz” hizmeti veriyoruz. Arabam.com’u güvenle araç almak ve hızlı satmak isteyenlerin buluşma noktası haline getiriyoruz.” 

İnternetten satış artacak

Hükümetin hazırladığı “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı” hakkında da bilgi veren Zeynep Çakıroğlu, yönetmeliğin vatandaşların bir yıl içinde yalnızca 3 adet ikinci el araç satışı yapabilmesine izin verdiğine dikkat çekerek, “İkinci el satışı yapan işletmelere araçlara ilişkin “tanıtım kartı” ve “ekspertiz raporu” alma zorunlulukları da getiriliyor. Bu kararlar doğru bir şekilde uygulanırsa işini doğru ve profesyonelce yapmayanlar eninde sonunda saf dışı kalacak. Uzun vadede galerici sayısının nitelikli biçimde değişerek azalacağını, sadece işini kurallara ve güven kriterlerine uygun biçimde yapanların ayakta kalacağını düşünüyoruz. Biz kimi görüşlerin aksine web üzerinde ikinci el araç ilan sayısında ciddi artış bekliyoruz”  ifadelerini kullandı. 

Yeni Birlik Gazetesi’nden alınmıştır