Amerika Birleşik Devletleri Posta Servisi (USPS) , yıllarca süren bir rekabetin ardından yeni posta kamyonunu ortaya çıkardı . Yeni kamyon, Wisconsin merkezli savunma yüklenicisi Oshkosh tarafından üretilecek ve hem benzinli hem de elektrikli aktarma organları ile donatılabilecek. Yeni araçlar 2023'e kadar yola çıkmayacak.

Yeni araçlara geçişin 2018’de başlaması gerekiyordu, ancak program birçok aksilikle karşılaştı. Geçtiğimiz Ağustos ayında yayınlanan Genel Müfettiş raporuna göre USPS, teklif veren üreticilerin talebi üzerine erken dönemde son süreleri tekrar tekrar uzattı. Program, COVID-19 salgını yüzünden de daha fazla gecikti.

Yeni kamyonda daha fazla kargo alanı, daha iyi ergonomi ve ‘klima’ var… Ayrıca, 360 derecelik görüş sağlayan kameralar da aracın sürüş güvenliğini artırıyor. Bu kameralar ayrıca görsel ve sesli uyarıların yanı sıra otomatik frenleme ile önden ve arkadan çarpışmayı önleme sistemine güç sağlamaya yardımcı oluyor. Büyük ön cam ve alçak kaput sürücülere yolu, yayaları ve bisikletlileri çok daha iyi görebilmelerini sağlıyor. Bu da aracın dışındaki insanların güvenliği için büyük bir gelişme.

Oshkosh’un iki yıllık bekleyişin nedenlerinden biri olan posta kamyonunun tasarımını, firmanın en kısa sürede tamamlaması gerekiyor. Savunma sanayii yüklenicisi, peşin olarak gerçekleşecek 482 milyon dolarlık bir yatırım alıyor ve 10 yılda 50.000 ila 165.000 kamyon üretmeyi vaat ediyor. Oshkosh, teklif verme sürecinde Ford ile birlikte çalışıyordu, ancak Ford’un hâlâ nihai üründe yer alıp almadığı henüz belli değil.

USPS ve Oshkosh, kamyonlardan kaç tanesinin gazla çalışacağını ve kaçının elektrikli olacağını tam olarak açıklamıyor. USPS, gaz motorlarının “yakıt açısından verimli düşük emisyon” olacağını söylüyor, ancak bu terimlerle ne anlama geldiğini belirtmedi.

Başkan Biden, ocak ayında tüm hükümet filosunu elektrikli aktarma organlarıyla değiştirmek istediğini, ancak bu araçların yaklaşık üçte birini oluşturan USPS filosunun, değişimin içinde olmadan gerçekleşmesinin mümkün olmayacağını söyledi.

Securing America's Future Energy CEO’su Robbie Diamond, yaptığı açıklamada, “Bugünkü duyurunun, ülkemizin en büyük araç filolarından birini elektrikli hale getirmeye hemen başlamaması hayal kırıklığı yaratıyor. Bu sözleşme, yerel elektrikli araç pazarını ve tedarik zincirini canlandırmak için altın bir fırsat ve [posta filosunu] elektriklendirme taahhüdü, minerallerden pazarlara kadar tüm tedarik zinciri boyunca daha fazla yerli elektrikli araç endüstrisi gelişimi için açık bir teşvik sağlayacaktır.” dedi.