Alfa Romeo, 2023'ün ilk yarısında ana pazarlarının her birinde çarpıcı satış artışları kaydetti ve bu yükselişi "net, istikrarlı büyümenin sağlamlaştırılması" olarak nitelendirdi.
İtalyan marka, "2023'ün karmaşık ve zorluk teşkil eden küresel değişkenlerle dolu olduğunu" kabul ederken, Avrupa, Çin, Orta Doğu ve Afrika'daki satışlarını %57'lik küresel bir artışla önemli ölçüde artırdı.
Özellikle Avrupa'daki satışlar bir önceki yıla göre iki katına çıktı. Alfa Romeo satışların model bazında ayrıntılı bir dökümünü yayınlamadı, ancak yeni Alfa Romeo Tonale hibridize crossover'ın tanıtımı bu artışa önemli bir katkı sağlamış görünüyor.
Bu arada, BMW ve Mercedes-Benz gibi premium bir marka olarak konumunu sağlamlaştırmaya çalışan Alfa için giderek daha önemli bir pazar haline gelen Çin'de de Alfa Romeo Giulia sedan satışlarında Ocak ayından Haziran ayına kadar %35'lik bir artış ve sadece Mayıs ayında %94'lük bir genel satış artışı kaydederek yeniden canlanmanın tadını çıkarıyor.
Asya pazarının Alfa için öneminin bir kanıtı olarak, marka kısa süre önce Çin'de güncellenmiş Giulia ve Stelvio SUV'u tanıttı ve Hong Kong'da yeni bir amiral gemisi bayiliği açtı.


Alfa ayrıca Orta Doğu ve Afrika'daki satışların %173 gibi muazzam bir oranda arttığını vurgulayarak özellikle Türkiye'nin "hacimsel büyüme oranı açısından küresel lider" olduğuna işaret etti. Premium markalar için çok önemli bir pazar olan BAE'deki performansı da satışların %37 artmasıyla umut vericiydi.
CEO Jean-Philippe Imparato şunları söyledi: "Yılın ilk yarısında elde ettiğimiz sonuçlar tüm ekibimizin yaptığı çalışmaları haklı çıkarıyor. Kendimiz için belirlediğimiz hedeflere büyük bir tevazu ve özveri ile ulaşıyoruz.
"Stratejimizi disiplinli bir şekilde sürdürmemizin temelinde kendimizi premium sektörde kalite açısından lider olarak konumlandırma arzusu yatıyor ve aldığımız ödüller de bunun bir kanıtı.
"Bu nedenle, 2023'ün yolunda giden ve yılın son derece olumlu geçen ilk yarısından daha da iyi sonuçlarla bitmesini sağlamak için tutkumuzu ve kararlılığımızı sürdürüyoruz."
Alfa, 22 yıllık bir aradan sonra sadece altı yıl önce geri döndüğü bir pazar olan ABD'deki ilk yarı performansına ilişkin herhangi bir gösterge vermedi. Ancak 2023'ün ilk çeyreğinde, 2022'nin aynı dönemine göre %27'lik bir düşüşle Amerika'da sadece 2390 araç sattı.
Kuzey Amerika'yı ele geçirmek Alfa'nın hacim hedefleri için çok önemli ve gerçekten de 2027'de ABD merkezli bir elektrikli büyük sedan piyasaya sürmeyi planlıyor.