Alfa Romeo, 2025 yılında yeni Giulia'da ana firma Stellantis'in yeni elektronik mimarisini kullanacak, ancak patron Jean-Philippe Imparato bunun markanın iç tasarım felsefesinin toptan yeniden keşfedilmesine veya Almanlarla araç içi teknoloji konusunda bir savaşa yol açmayacağını doğruladı.
"Verdiği demeçte "Mercedes'in dijital teknolojisiyle yaptıklarına elbette saygı duyuyorum, ancak müşterilerim otomobillerinde metrelerce genişlikte bilgi-eğlence ekranları ya da açıp kapatacakları 200 dijital destek sistemi aramıyorlar.
"Teknolojimizi geliştiriyoruz ve 2025'te Alfa Romeo, Stellantis grubunun yepyeni elektronik mimarisi STLA Brain'i ilk kullanan araç olduğunda neler üzerinde çalıştığımızı göreceksiniz. Ancak bu, otomobillerimizin müşterilerimize hitap etme veya konuşma şeklini değiştirmeyecek. Güçlü yönlerimize oynamaya devam etmeliyiz."
Alfa Romeo'nun müşteri araştırması, alıcılarının otomobillerinde çağrışım yapan çift kanatlı bir gösterge paneli ve otomobillerinin durumu hakkında sürücüye özel bilgiler veren ancak gereksiz bilgilerle onları kandırmayan bir bilgi-eğlence sistemi istediklerini gösteriyor.
"Ayrıca, sürüş sırasında aracı konumlandırmanıza yardımcı olmak için önünüzdeki yola yansıtılan bir 'hayalet araba' ile daha büyük bir baş üstü ekranı fikrini de seviyorum.
"Bu bir Alfa'nın yapması gereken bir şey gibi geliyor. Arabayı sürmenize yardımcı oluyor ve sizi sürece dahil ediyor. "İhtiyacım olan şey üç hafta boyunca hava durumunu bilmek değil. Umurumda değil - araba sürmek için buradayım."
Otonom sürüş teknolojisiyle ilgili olarak, gelecekteki Alfaların "sürmek istiyorum" ve "sürülmek istiyorum" olarak tanımladığı ayrı sürüş modlarıyla gelecek ve sürücüleri her yolculuğun başında ikisi arasında seçim yapmaya zorlayarak yarı otonom çalışma ile tam insan kontrolü arasında kafa karışıklığı olmamasını sağlayacak.
Imparato, "Ancak hangi sistemlerin değer katacağını ve hangilerini hariç tutmamız gerektiğini bilmemiz önemli" dedi.
"İşimiz, sırf rakiplerimizde var diye elimizden gelen her şerit tutma, kolaylık ve çarpışmayı önleme sistemini sunmak değil. Seçici olmalıyız."