Projenin amacı, Yenilikçi Otonom ve Haberleşen Araç Teknolojisi Geliştirme ve Kümelenme Merkezi’nin işlevselliğini arttırarak bir endüstri-üniversite-KOBİ inovasyon ve işbirliği ekosistemi oluşturmak.  Ayrıca OPINA'ya üye olan kurum ve kuruluşların küresel pazar rekabet gücünü arttırmak, yeni şirket ve startup’ların oluşumuna katkıda bulunmak için kaynaklar, destek ve ilgili ekipmanları sağlamak. 
OPINA , akıllı mobilite yazılım geliştirilmesini hızlandırmaya kendini adamış bir açık inovasyon otonom araç (AV) platformu ve kümesi, OPINA‘da amacımız, yenilikçilerin ihtiyaç duydukları tüm kaynaklarla desteklendiği bir toplulukla, otonom mobilite teknolojilerini geliştirmeye odaklanabilecekleri bir ortam yaratmak. 
Projemiz kapsamında, OPINA Platformu’na üye olan kurum ya da kuruluşların, akıllı ve haberleşen otonom araç yazılımlarını geliştirmesi, prototip üretimini yapması ve test etmesi süreçlerinde desteklenmesi planlanmakta. Bunun yanı sıra OPINA ile,  platforma üye olan kuruluşlara, akıllı ve haberleşen araçlar, akıllı ve temiz ulaşım alanında, eğitim, mentorlük, uluslararası kümelerle işbirliği ve ortaklıklar kurulması gibi hizmetler sağlamayı da hedefliyor.