Avrupa Ulaşım ve Çevre Grubu(T&E) pazartesi günü yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin elektrikli modellere geçişi teşvik etmek ve 2035 yılına kadar fosil yakıt satışlarını tamamen ortadan kaldırmak için ticari kamyonetler için zayıf CO2 hedeflerini önemli ölçüde sertleştirmesi gerektiğini söyledi.

T&E, 2020'deki minibüs satışlarının analizinin 2017'den itibaren CO2 emisyonlarında bir değişiklik olmadığını gösterdiğini, AB'nin CO2 hedeflerinin zayıf olduğunu ve çoğu üreticinin bunları tek bir sıfır emisyonlu minibüs satmadan karşılayabileceğini söyledi.

AB'nin elektrikli ve plug-in hibrit binek otomobil satışları, katı CO2 hedefleri ve hükümet sübvansiyonları sayesinde, geçen yıl neredeyse üç kat artarak 1 milyonun üzerinde araca ulaştı. Ancak elektrikli kamyonet satışları pazarın yaklaşık% 2'sinde geriledi.

T&E, AB'nin mevcut% 31'lik CO2 azaltma hedefini 2030'dan itibaren 2027'ye getirmesi ve 2030'a kadar en az% 60'lık bir azalma gibi çok daha iddialı bir hedefi hedeflemesi gerektiğini söyledi.

Grup, AB'nin 2035 yılına kadar% 100 CO2 azaltma hedefi belirlemesi ve yanmalı motorlu kamyonetleri etkin bir şekilde yasaklaması gerektiğini söyledi.