Bu tesis otomotiv ve otomotiv yan sanayi sektörüne yönelik kaynak ve birleştirme üretim teknolojileri konusunda uzman mühendislik ekibiyle gerçekleştirdiği anahtar teslim proje, servis ve mühendislik çözümleri ile büyüme trendi içinde olan robotik segmentlerinde ABB'nin global liderliğini destekleyecek.
·       Yeni fabrika, küresel otomotiv üretimi sektöründeki robotik otomasyon ve verimlilik taleplerine cevap vermek üzere ABB’nin önde gelen teknoloji merkezilerinden biri konumundadır.
·       ABB Global Robotlu Çözüm Merkezi, Bursa Serbest Bölgesi’nde yer almasının sağladığı imkanlarla özellikle Orta ve Doğu Avrupa ile Akdeniz bölgesindeki otomotiv ve otomotiv yan sanayi sektöründeki önemli yabancı üreticilere, geleceğin robotlu çözümlerini sunan bir yatırım konumunda olacak.
·       Bu tesis, dünyada sadece 8 ülkede bulunan ve küresel hizmet sunabilen ABB ‘nin Global Robotlu Çözüm merkezlerinden biri olacak.
 
ABB Türkiye, ABB Robotik iş kolunun otomotiv ve otomotiv yan sanayi için son teknoloji robotik çözümler geliştirme ve üretmedeki küresel liderliğini destekleyecek olan ABB Global Robotlu Çözüm Merkezini Gemlik BUSEB (Bursa Serbest Bölge)’de açtı. Yeni tesis, ABB'nin, robotik gazaltı kaynağı, punta kaynağı, lazer kaynak, lazer kesme, sürtünme karıştırma kaynağı, otomotiv tekstil otomasyonu, robotik pres otomasyonu vb... robot teknolojilerinde ve ayrıca şirketin otomotiv sanayi segmentinde Robotik ve Otomasyon kapasitesi oluşturmaya yönelik küresel büyük yatırımını yansıtıyor. Bu tesis, dünyada sadece 8 ülkede bulunan ve küresel hizmet sunabilen ABB ‘nin Global Robotlu Çözüm merkezlerinden biri olacak ve özellikle Orta ve Doğu Avrupa ile birlikte Akdeniz bölgelerindeki müşterilere hizmet verecek.
ABB Türkiye Robotik ve İmalat Otomasyonu İş Kolu Başkanı Emre Tural yeni tesis ile ilgili şunları söyledi: "Bursa Serbest Bölgedeki son teknoloji robotik merkezimizin açılışı, otomotiv gibi çok büyük ve sürekli inovasyon ile verimlilik arayışında olan bir sektöre Türk mühendislerinin katkısının bir gurur temsili olacaktır. Bu tesis ABB Türkiye’deki mühendislerin küresel boyuttaki robotlu üretim sanayi taleplerine en verimli ve en güvenilir teknolojik çözümler sunulmasında liderliğimizin kanıtı olacaktır”
Bursa Serbest Bölge’deki yaklaşık 5500m2 kapalı alana sahip ABB Global Robotlu Çözüm Merkezi otomotiv sektörüne direkt olarak yüzlerce parça imal eden, otomotiv yan sanayi üreticilerinin ve girişimcilerinin global pazarda daha rekabetçi olmasına olanak tanıyacak. ABB’nin bu tesiseki robotlu çözüm portföyü, maliyet açısından verimli robotik gazaltı kaynağı, punta kaynağı, lazer kaynak, lazer kesme, sürtünme karıştırma kaynağı, otomotiv tekstil otomasyonu, robotik pres otomasyonu gibi çözümler ile otomotiv sektörü genelindeki tüm değer zincirini kapsayacaktır.
ABB Türkiye Global Robotlu Çözüm Merkezi Tesisi Yöneticisi Gürsen Torum "Açılışını yaptığımız yeni tesisimizdeki deneyimli, tutkulu mühendis kadromuz ve kapsamlı ürün portföyümüz aracılığıyla, müşterilerimizin performanslarını yeni seviyelere taşımak için teknolojinin sınırlarını zorlamaya devam ediyoruz. Bu tesisimizin açılışı ile müşterilerimizle omuz omuza çalışmaya devam ederek; müşterilerimizin üretkenliklerini, ürün kalitelerini ve çalışan güvenliğini artırmalarına yardımcı olmaya daha geniş imkanlar ve altyapı ile devam edeceğiz.” dedi
 
ABB daha sürdürülebilir ve kaynak açısından verimli bir gelecek için elektrifikasyon ve otomasyon çözümleri sunan bir teknoloji lideridir. Şirketin çözümleri, üretim, hareket, enerjilendirme ve işletimi optimize etmek üzere mühendislik bilgisini ve yazılımı birbirine bağlar. 140 yılı aşkın mükemmellik üzerine inşa edilen ABB'nin 105.000 fazla çalışanı, endüstriyel dönüşümü hızlandıran inovasyonları üretmeye devam ediyor.
ABB Robotik & İmalat Otomasyonu, Dünyanın önde gelen robotik ve imalat otomasyon tedarikçilerinden biri olan ABB Robotik & İmalat Otomasyonu, değer yaratan yazılımımız tarafından tasarlanan ve yönetilen robotlar, Otonom Mobil Robotlar ve makine otomasyon çözümlerini kapsayan kapsamlı ve entegre bir portföye sahip tek şirkettir. Otomotivden elektroniğe ve lojistiğe kadar her boyuttaki ve sektördeki şirketlerin daha dayanıklı, esnek ve verimli olmalarına yardımcı oluyoruz. ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu, müşterilerinin geleceğin bağlantılı ve işbirliğine dayalı fabrikasına geçişini destekliyor. İş alanı, yaklaşık 53 ülkede 100'den fazla lokasyonda yaklaşık 11.000 kişiyi istihdam ediyor. go.abb/robotics