Neler gelecek derseniz aslında biraz da onlardan bahsedelim. Bugün yeni 208 ile başlıyoruz. Yeni 208 dönüşümüne başladığımız ilk araç. Hemen arkasından ticari araç ürün gamımız yenilenecek. Uzunca bir zaman, 5 yıla yakın bir zamandır yenilenmemişti. Bütün ticari araç ürün gamımız yenilenecek. Amiral gemimiz elektrikli 3008’in  lansmanını yaz aylarında planlıyoruz ve yıl sonuna doğru da yine kuvvetli başka bir SUV’miz 5008’in lansmanıyla inşallah yıl boyunca hep birlikte olacağız. Dönüşüm stratejimiz bu şekilde.
 
Bir diğer önemli stratejimiz elektrikli araçlar konusu. Bizim markamızın globalde ilan edilmiş bir elektrikli araç stratejisi var. Bunun adı da E-Lion. Hatırlatmak gerekirse çok kısa iki cümle ile 2025 yılı itibarıyla tüm modellerimizin elektrikli versiyonları satışta olacak. 2030 itibarıyla da Avrupa’da karbon nötr olmayı hedefliyoruz basit bir şekilde. Elektrikli stratejimiz globalden başlayarak kademe kademe ülkelere yayılacak diye söylemiştik. Türkiye’de bu stratejinin uygulanması bu sene itibarıyla başlıyor. Geçtiğimiz yılı bir geçiş yılı olarak planladık. Bütün bayilerimizin elektrikli alt yapıları şu anda hazır. Hem satışta hem satış sonrası hizmetlerde elektrikli araç tercihinde bulunan müşterilerimizle de tamamen buluşmaya hazır durumdayız. Hatırlayacaksınız makyajlı 2008, başlangıcında elektrikli 2008 satışıyla başlamıştı. Geçen senenin sonunda da elektrikli 308’i satışa açtık. Bugün, bu hafta 208 lansmanımızla birlikte elektrikli araçlarımızın bir yenisi daha ürün gamımıza ekleniyor. Elektrikli 208 versiyonu satışa bu hafta sunuldu. Tabii ki hemen arkasından 3008 ve yıl sonuna doğru 5008 ile de bu yılın elektrikli araç ürün atağını tamamlamış olacağız. Tabii yeni araçlar çok önemli. Elektrikli stratejisi çok önemli. Peki yenilenmeyecek olanlar? Onların da performansları ulaştıkları yerden tüm hızıyla devam edecek. 408’i belki yine hatırlarsanız lansmanı sırasında 5 bin adetler seviyesinde satarız demiştik ama 10 bine yakın bir adetle tamamladık. Yine bir 10 binler seviyesinde 408 satışı hedefliyoruz bu sene. Onun da yüksek performansı aynı şekilde devam edecek. Bu şekilde de stratejik hedeflerimizi açıklamış olduk.
 
Tabii bugün aslında 208’in satışa açılması sebebiyle bir aradayız. Biliyorsunuz 208 geçen sene Peugeot 205’in 40’ıncı yılını kutlamıştık hatırlarsanız. 41 yıllık mirası olan, atası 41 yaşında olan, bizim markamızın hem geçmişini, hem mirasını hem ruhunu yansıtan çok önemli bir ürünümüz. Ben biraz size buradaki hedeflerimizi söyleyerek sözümü sonlandırmak isterim. Biliyorsunuz Avrupa’da elektrikli B Hatchback segmentinin lideri 208. Aslında 2008 ile birlikte B elektrikli segmentinin lideri diye de söyleyebiliriz. Türkiye’de de aynı iddiasıyla, lider olmak anlamında söylemiyorum ama aynı şekilde iddialı olacak şekilde satışına bu hafta başlıyoruz. Geçen sene toplamda 3.500 adetlik bir 208 satışı gerçekleştirdik. Bu sene de 3.500’ün biraz üstü, 3.600’lar, 3.700’ler seviyesinde olabilir. Göreceli olarak daralan pazarda segment payı artacak şekilde yeni ürünümüzü konumlandıracağız.