Ya da en azından bir kısmını… Şimdilik beş kapılı hatchback’in tek bir görüntüsü var. Otomobile yapılan makyaj o kadar hafif ki ancak bir Peugeot tutkununun fark edebileceği cinsten. Kaputun görünümünde çok küçük bir değişim görülebilirken LED farlardaki bazı küçük ayrıntılar da dikkat çekiyor. En büyük değişiklik, yeniden tasarlanmış ön tampon ve yenilenmiş sis farları olabilir. 

PSA markası henüz hafifçe güncellenen 308 modelinin arka bölümünü göstermek istemiyor ancak arka farların üç pençe motifini daha iyi belli edecek şekilde tazelendiğini söylüyor. Yukarıda bahsettiğimiz sızıntı, arka farların yeni tasarımını gözler önüne seriyordu.

Yeni 308’in iç kabinine gelecek olursak, modelde ilk jenerasyon i-Cockpit’e sadık kalınacak, yani 3008 gibi yeni jenerasyon modellerde görülen yüksek teknolojili gösterge paneli yer almayacak. Ayrıca otomobilde, araç sahiplerinin akıllı telefonlarının ekranını bilgi eğlence sisteminin ekranına yansıtmalarına olanak tanıyan Mirror Screen (Ayna Ekran) teknolojisi de yer alacak. C segmenti otomobil aynı zamanda uydulu navigasyon sistemi, ses kontrol ve gerçek zamanlı trafik izleme sistemleri ile gelecek.

En önemli değişiklik ise 308'in sportif versiyonnu 308 GT’nin gövdesinin altında gerçekleşti; otomobilin 180 HP’lik dizel versiyonu artık Aisin ile ortak geliştirilen sekiz ileri otomatik şanzımana sahip. Peugeot, yeni şanzımanın önceki altı ileri üniteye göre daha kaygan, daha pürüzsüz ve daha doğrusal tepkilere sahip olduğunu ifade ediyor.

308, Peugeot’nun yeni geliştirdiği kaynak ve emisyon kontrolü yapan 130 HP’lik dört silindirli dizel motora sahip ilk otomobili. Otomobil ayrıca emisyonları düşürmek için Seçici Katalitik İndirgeme adlı bir kirlilik kontrol sistemine de sahip.

Formun Üstü

Benzinli tarafa gelecek olursak, 130 HP’lik üç silindirli üniteye yakıt tüketimini azaltmak ve dolayısıyla emisyonları düşürmek için birkaç küçük dokunuş yapıldı. Buna ek olarak mühendisler bu PureTech 130 S&S motoru, tüm potansiyelinden istifade edebilen yeni altı ileri manuel şanzımana bağladı.

Orta yaş makyajı yeni Peugeot 308’e birçok güvenlik teknolojisi de getirdi. Otomobil, PSA grubu araçlar arasında durma fonksiyonuna sahip tek hız sabitleyicili model. Bu yalnızca otomatik şanzımanlı versiyonunda gerçekleşiyor, manuel şanzımanda ise 30 km/s fonksiyonu mevcut. Otomobilde ayrıca, Aktif Şerit Terk Etme Uyarısı ve Aktif Güvenlik Freni gibi sürücüye yardımcı olacak toplamda sekiz farklı son jenerasyon teknoloji sistemi bulunuyor.

Peugeot her zamanki gibi 308’i altı farklı seviyede sunacak: Access, Active, Allure, GT Line, GT ve ateşli GTi. Seviyelerin hepsinde LED farlar standart olacak. Fransa Sochaux’daki fabrika makyajlı modellerin üretimine başladıktan kısa süre sonra otomobilin satışa sunulmasını bekleyebiliriz.

Motor 1