Satışlarda geçen senenin aynı dönemine göre % 28, geçen aya göre % 8 oranında bir artış gözlenmiştir.  2020 yılı ilk on aylık dönemde ise (Ocak-Ekim 2020); ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında 1.801.293 adet satış gerçekleşmiştir. Bu adetle satışlar geçen senenin aynı dönemine göre %26 artmıştır. Geçen sene aynı dönemde 1.430.845 adet satış gerçekleşmişti. (Ocak-Ekim 2019) 

Makine öğrenmesi, yapay zekâ ve büyük verinin birleşmesinden oluşan iş zekâsı seti INDICATA, Türkiye’deki ikinci el online araç pazarını tarayarak günlük 450 binden fazla ikinci el araç datasını analiz ediyor. Bu rapordaki satış verileri, ikinci el ticareti yapan kurum ve kuruluşların online pazarda verdikleri ilan verilerine dayanmaktadır. Bu verilerin içinde bireysel araç ilanlarına ait veriler bulunmamaktadır. Bir ikinci el araç ilanı bir kurum veya kuruluş tarafından internetten tamamen kaldırıldığında “satış” olarak sınıflandırılır. 

Ekim ayı verilerine göre dikkat çeken bir kaç maddeyi özetlemek gerekirse, ikinci el pazarında: 

-Satış adetlerini en çok arttıran marka %32 artış ile Peugeot olmuştur. 
-Fiat Egea 3.974 adet satış ile bu sene ilk kez en çok satılan ilk 10 model sıralamasında yer almıştır. 

En hızlı satılan marka ortalama 30 gün satış hızı ile Fiat olmuştur.
-Sene başından itibaren en çok fiyat artışı %56,7 artış ile B segmentinde gerçekleşmiştir.
- En çok satış artışının geçen aya göre %66 ile 1 yaş araçlarda gerçekleştiği gözlenmiştir.

2.El Online Pazar / Satış Adetleri 

2020 Ekim döneminde ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında toplam 207.437 adet satış gerçekleşmiştir. Geçen senenin aynı dönemine göre satışlarda %28, geçen aya göre ise %8 artış gerçekleşmiştir.

2.El Online Pazar / İlandaki Araçların Satış Oranı

2020 Ekim döneminde ikinci el online binek ve hafif ticari pazarında ilana çıkan araç adedi geçen senenin aynı dönemine göre %97 artış ile 339.601 adet olarak gerçekleşmiştir. İlana çıkan araçların %61’i satılmıştır.