Her jenerasyonunda sınıfının standartlarını belirlemeye devam eden Superb, segmentinin en iddialı modellerinden biri olarak dikkat çekerken, Skoda markası adına da yeni bir dönemin simgesi haline geldi.

Orijinal olarak ilk kez 1934 yılında kullanılan Superb ismi, daha sonrasında modern dönemde üç jenerasyonuyla birden markaya büyük katkılar sağladı. Çek markanın en çok tercih edilen Octavia modeliyle birlikte Skoda’nın en temel modelleri arasında bulunan Superb, ilk jenerasyonyula 136 bin, ikinci jenerasyonuyla 618 bin 500 adetlik satışlar elde etmişti.

Gelmiş geçmiş en iyi Superb olan son jenerasyon ise, şimdiden 250 bin adetlik satışlara ulaştı. Türkiye’de de büyük bir ilgi gören ve 2016 senesinde Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından Türkiye’de Yılın Otomobili unvanıyla onurlandırılan Superb, ülkemizde satışa sunulduğu 2015 yılı Temmuz Ayı itibariyle yaklaşık 12.000 adetlik satış elde etmeyi başardı.

Çek Cumhuriyeti’ndeki Kvasiny fabrikasından çıkan 1 milyonuncu Superb, Laurin & Klement donanım paketine sahip bir Superb Sedan oldu. Global çapta bir model olan 3. jenerasyon Superb, Çek Cumhuriyeti fabrikasıyla birlikte Skoda’nın Hindistan ve Çin’deki fabrikalarında da üretiliyor.