Şirket yaptığı açıklamada, "Nissan'ın motor geliştirme konusundaki en son yaklaşımı çıtayı dünya lideri seviyelere yükseltti ve mevcut otomobil endüstrisi ortalama% 40 termal verimlilik aralığını geçerek araç CO2 emisyonlarını daha da azaltmayı mümkün kıldı" dedi.

Nissan,% 50 termal verimliliğe sahip e-POWER teknolojisinin ne zaman piyasaya sürüleceğini açıklamadı.

Nissan'daki güç aktarım mekanizması ve EV mühendisliği bölümünün kıdemli başkan yardımcısı Toshihiro Hirai Cuma günü gazetecilere verdiği demeçte, otomobil üreticisinin sürüş sırasında CO2 emisyonlarını azaltmak için e-POWER'ın termal verimliliğini en üst düzeye çıkardığını söyledi.

İlk olarak 2016 yılında Japonya'da tanıtılan e-POWER, araca güç sağlayan bir pili şarj etmek için benzinli bir motor kullanıyor.

Hirai, "(geleneksel motorların) termal verimliliğini% 30'dan% 40'a çıkarmak 50 yıl sürdü," dedi.

“Ancak e-POWER ile bunu birkaç yıl içinde% 50'ye çıkarabiliriz. Mühendislik camiasının hedefi buydu ”dedi ve bu seviyeyi" nihai, zorlu hedef "olarak tanımladı.

Nissan, bunu başarmak için, silindir içi gaz akışını ve ateşlemeyi güçlendirdiğini, bunun da daha seyreltilmiş bir hava-yakıt karışımını yüksek bir sıkıştırma oranında yaktığını söyledi.

Nissan ayrıca, 2023 mali yılının sonuna kadar yılda bir milyondan fazla elektrikli araç satışı beklediğini söyledi.