Euromaster, son olarak yeni alınan kapanma kararının ardından, hareketsiz kalmaya devam edecek araçlara yönelik koruma önlemlerini sıraladı. Kapanmaların bitmesinin ardından, araçların tekrar yollara çıktığında sorun yaşanmaması için yapılması gerekenler arasında şu öneriler yer alıyor: 

Lastik durumu ve basıncını kontrol edin

Park halinde olan ve kullanılmayan araçların lastik basınçları haftada bir kez kontrol edilmeli, doğru basınç değerlerine getirilmelidir. Uzun süre kullanılmayan araçlarda lastiklerin fiziki kontrolü yola çıkılmadan önce mutlaka yapılmalı, bir sorun olup olmadığı belirlenmelidir. 

 Akünüzü çalıştırarak şarj edin

Uzun süre çalıştırılmayan araçlarda akülerin deşarj olma oranı yüksektir. Haftada bir kez aracın 15 dakika kadar çalışması akü şarjını yükseltir. Ayrıca araç yola çıkmadan önce akü bağlantılarının sıkı olduğundan ve pas tutmadığından emin olunmalıdır.

Klimanızı çalıştırın

Araç klimasını en az 15 günde bir on dakika boyunca çalıştırmak, klima sisteminin arıza riskini en aza indirecektir.

Frenlerin yapışmamasını sağlayın

Uzun süre çalıştırılmayan araçlarda, fren balatalarının disklere veya kampanalara sıkışma – yapışma riski oluşur. Sürüş imkanı varsa haftada bir kez yapılacak 10 dakikalık sürüş, bu alanda sorun oluşmasına engel olur.

 Silecek lastiklerini yenileyin

Silecekler kauçuktan imal edildiği için uzun süre kullanılmadığında ön cama yapışma riski vardır. Evlerde kalınan süre boyunca, araç sileceklerinin streç film veya benzer materyalle sarılması, bu alanda oluşacak sorunların önüne geçer.

 Park alanına dikkat edin

 Araçlar; sürekli güneş gören veya yağmur, dolu gibi yağışlara maruz kalacak şekilde park edilmemelidir. Kapalı alanda park imkanı yoksa, oto brandasıyla örtülmesi ve haftada bir kez aracın havalandırması, dış etkenlere ve korozyona karşı koruma sağlar. Araç kapalı alanda ise rutubet ve haşere gibi faktörlere karşı korunaklı bir yerde olmalıdır.