Yeni Mokka X ve ardından gelen Crossland X ile SUV segmentinde yeniliğe giden Opel, şimdi iseX ailesinin en büyük üyesi Grandland X ile geniş bir ürün yelpazesine kavuşmuş durumda. Almanmarkanın General Motors’dan PSA (Peugeot ve Citroen) grubuna satışının ardından ilk olarakCrossland karşımıza çıkmıştı. Grandland X ise bu birleşimin yeni mimarisi konumunda. Peugeot3008 ile platform kardeşi olan Grandlan X, Opel genlerini de korumaya devam ediyor. Pek çokteknoloji sunan modelde; adaptif hız sabitleyici, ısıtmalı direksiyon, ısıtmalı-soğutmalı ön veısıtmalı arka koltuklar, şerit takip asistanı, elektrikli bagaj kapağı, kablosuz şarj, AFL LEDaydınlatma grubu gibi listesi uzayan özellikler bulunuyor. Test aracımızda bulunan ortapedikAGR belgeli koltuklar, panaromik cam tavan ve Aplle Carplay/ Android Auto destekli IntelliLinnk multimedya ekranı oldukça keyifli sürüşler sunuyor.

Opsiyonel olarak sunulan bir diğer özellik olan IntelliGrip çekiş sistemi 5 farklı sürüş seçeneğisunuyor. 4x4 modellere yakın bir bozuk yol performansı sunan bu sistem, ön tekerleklere torkdağılımını, vites değişim oranlarını ve gaz tepkisini yol koşullarının gerektirdiği ölçüde otomatikolarak ayarlıyor. Dış ve iç tasarım detayları Insignia Grand Sport ile benzet bir yapıda olan model sportif bir görünüm sunuyor. Modelin yaşam alanı 2675 mm’lik aks mesafesi sayesinde oldukça yeterli ve cömertçe sunulan eşya gözleri ile bu konuda bir sorun yaşatmıyor. 514 litrelik bagaj hacmi ve alçak yükleme eşiği sayesinde geniş alana rahat bir yükleme sağlanabiliyor.

Grandland X, ülkemizde (1.2 ve 1.5 litrelik) turbo benzinli ve 1.6 litre dizel seçenekleri ile satışa sunuluyor. Bu motorlar 6 ileri tam otomatik ve 6 ileri manuel şanzıman ile kombine edilebiliyor. Test konuğumuz ise 1.2 litrelik turbo benzinli üniteye sahip. 130 HP güç ve 230 Nm tork değeri ile 1370 kg ağırlığındaki otomobil, hafifliğinin avantajını kullanarak 5.5 t/100 km’lik ekonomik bir  tüketim değerine imza atıyor. Bu avantaj virajlarda da kullanılarak iyi bir dinamik sağlanıyor. Tork konvertörlü şanzımanın vites geçişleri konfor odaklı. Buna rağmen otomobilin 10.9 saniyelik 0-100 km/s hızlanması maksimum hıza kadar güç kaybetmeden devam ediyor. Direksiyon tepkileri dar alan manevralarında oldukça pratik ve yormayan yapıya sahip. Otoyol kullanımlarında ise net bir geri bildirim ile sürüş keyfini artırıyor. Yumuşak yapılı süspansiyon sistemi konforlu bir yolculuk sunuyor. Derin çukurlara girmedikçe bozuk yollardaki titreşimi sönümlemede başarılı. Ses yalıtımı konusunda da beklentilere iyi cevap veren Grandland X, sürüş özellikleri ile beğenimizi kazandı.

Üç farklı donanım seviyesine sahip Opel Grandland X, geniş iç hacmi, gelişmiş güvenlik özellikleri, ekonomik motorları ve konforlu sürüş özellikleri ile dikkat çekiyor. Yüksek performans beklentisi olmayan kullanıcılar için ise ideal bir hızlanma verisine sahip. Opel Grandland X, giriş seviyesinde 241 bin 400 TL’lik fiyat etiketi ile beklentilere net cevaplar veriyor.