ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası bu hafta sonu üçüncü kez Roma’da  düzenlenecek. E-Prix bu sene çift yarış etkinliği ile gerçekleştirilecek. Her iki yarış da kapalı kapılar ardında düzenlenecek ve etkinliğin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini için sıkı COVID-19 protokolleri uygulamada olacak.

Revize edilen 19 turluk ve 3.385 km uzunluğundaki yeni pistte daha uzun düzlükler, nefes kesici virajlar ve farklı rakıma sahip güzergahlar mevcut. Sürücülerin, araçların ve takımların sınırlarını zorlamasını sağlayacak olan bu hız pisti, takvimdeki en uzun ikinci pist olarak öne çıkıyor.

ABB İletişim ve Sürdürülebilirlik Başkanı  Theodor Swedjemark, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “ABB olarak, bizim lider teknolojilerimiz, nihai olarak düşük karbonlu bir topluma destek olacak her türden toplu ve özel ulaşım alanında sürdürülebilir mobilitenin sağlanması konusunda kilit bir rol oynuyor. ABB Formula E ortaklığı sayesinde e-mobiliteye yön vermek için gerekli olan teknolojik devrimi gerçekleştirmenin yanı sıra dijital bir dünyada yaşayan ve çevreye önem veren genç nesiller üzerinde heyecan uyandırabiliriz.”

ABB İtalya Başkanı ve İdari Müdürü Gianluca Lilli ise şunları ekledi: “ABB, İtalya’da e-mobilitenin ilerlemesine yön verme konusundaki kararlılığımızı daha da güçlendirmek adına ve şampiyonanın e-mobilite alanında kendi gelişmelerimizle bu derece bağlantılı bir ülkeye geri dönüşüne ithafen Roma şehrine Terra 124 şarj üniteleri bağışlayacak.”

Bu DC hızlı şarj üniteleri eş zamanlı olarak iki aracı şarj edebilir ve hem mevcut olan hem de gelecekteki EA’larla tamamen uyumlu.

İtalya, sektörde lider EA şarj üniteleri Terra serisi ve E-otobüs şarj ünitelerinin üretildiği yer olması sebebiyle ABB için şampiyonanın vitrini konumunda.

Üretim faaliyetleri Toskana’da bulunan Terranuova Bracciolini şarj ünitesi üretim tesisinde tüm hızıyla sürerken, San Giovanni Valdarno’da elektrikli araç şarj altyapısı alanında küresel bir Mükemmellik Merkezi ve üretim sahası olarak hizmet verecek yeni bir ABB tesisinin inşaatı an itibariyle devam ediyor.

16.000 metrekarelik tesisin 2021 yılının sonuna kadar kullanılabilir hale gelmesi beklenirken, ev içi kullanım için tasarlanan ünitelerden kamusal alanlardaki kurulumlara ve kentsel toplu taşımaya yönelik sistemlere kadar, ABB’nin doğru akım (DC) elektrikli araç batarya şarj üniteleri portföyünün tamamı bu tesiste üretilecek. Bu son teknoloji harikası yeni üretim tesisi, ABB’nin e-mobilite sektöründeki büyümesine ve inovasyonlarına daha büyük bir destek verilmesini sağlayacak.

ABB’nin İtalya’da e-mobilite alanındaki ilerlemeye yön vermesinin bir başka örneği ise filosunun tamamını 2030 yılına kadar elektrikli hale getirme taahhüdünde bulunan Milano’daki toplu taşıma hizmeti şirketi Azienda Trasporti Milanesi’ye (ATM) sunulan anahtar teslimi çözüm. ATM’nin San Donatodaki garajında 15 Terra 124 şarj ünitesinin kurulmasını içeren ABB çözümleri, e-otobüslerin gün içerisinde ara şarja ihtiyaç duymadan kullanımda kalmasını sağlıyor. ATM, tamamen uygulamaya başlandığı takdirde otobüslerinin dönüştürülmesi sayesinde dizel yakıt talebinin yılda 30 milyon litre kadar azaltılacağını, CO2 emisyonlarının ise 75 bin ton kadar düşürüleceğini öngörüyor.  Merkezi Sesto San Giovanni’de bulunan ABB İtalya, ülke genelinde dokuz farklı yerde mevcut olan üretim tesisleriyle yaklaşık 4.800 kişiyi istihdam ediyor. ABB İtalya’nın dijitalleşme ve otomasyon alanlarında ortaya koyduğu sektörde lider faaliyetleri, şirketin İtalyan hükümeti tarafından yürütülen “Transition 4.0” girişimi kapsamında bir “Deniz Feneri Tesisi” olarak tanınmasını sağladı.

ABB, tamamen elektrikli ve tek koltuklu yarış arabaların kullanıldığı uluslararası yarış serisi olan ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonasının isim ortağıdır. ABB’nin teknolojisi, dünyanın dört bir yanındaki şehir-caddelerde gerçekleştirilen etkinlikleri destekleyebiliyor. ABB, e-mobilite pazarına 2010 yılında girdi ve bugüne dek 85’in üzerinde pazarda, Chargedot üzerinden satılanlar da dahil olmak üzere, 400.000’den fazla elektrikli araç şarj ünitesi, 20.000’den fazla DC hızlı şarj ünitesi ve 380.000’i aşkın AC şarj ünitesi sattı.