Mercedes-Benz’in, gücünü ilham veren kadınlardan alan She’s Mercedes platformu kapsamında sponsorluğunu üstlendiği, “Çizginin Ötesinde” sergisi kapılarını sanatseverlere açtı. Uzun yıllardır sanat projelerine yer veren NG Agency & Artworks’ün gerçekleştireceği sergi, yaratıcı, ilham veren Türk resim ve heykel sanatının başarılı kadın temsilcilerini bir araya getiriyor. Heykeltıraş ve iç mimar Seda Eyüboğlu, ressam Aysun Akbulut, ressam Deniz Say, ressam Renan Ertosun, heykeltıraş Nilay Özenbay, ressam Canan Ustaoğlu Savaş ve seramik sanatçısı Defne Samman’ın, kadının derin, incelikli zarafetini yansıtan eserlerinin yer aldığı “Çizginin Ötesinde” sergisi, 6 Nisan - 6 Mayıs tarihleri arasında NG Agency & ArtWorks’de ziyaret edilebilecek.
Başarı hikâyeleriyle kadınların hayatına ışık tutmayı hedefleyen She’s Mercedes platformu, bu sponsorluk ile gücünü ilham veren kadınlardan alan bir projeye daha imza atmış oldu.
She’s Mercedes, ilham veren kadınları bir araya getiriyor
Türkiye’de ilk defa 23 Aralık 2019’daki lansman etkinliğiyle duyurulan She’s Mercedes; eğitim, kültür & sanat, müzik, spor ve girişimcilik gibi farklı alanlardaki sponsorluk ve sosyal sorumluluk projeleri ile insanların hayatına ışık tutmayı hedefleyen Mercedes-Benz’in, gücünü ilham veren kadınlardan alan platformunu oluşturuyor. Mercedes-Benz’in marka değerlerine paralel iyi yaşam, deneyim, inovasyon ve sürdürülebilirlik başlıkları esas alınarak farklı endüstrilerden ilham veren kadınlar, bu platform kapsamında birbirlerine katkı sağlıyorlar.
She’s Mercedes, iz bırakan hikâyelerden yola çıkarak, hayalleri olan kadınlarla bunları gerçeğe dönüştürmüş olanları bir araya getiren bir ilham platformudur. En iyiyi hedefleyen kadınların birbirlerine cesaret ve güç vermesini hedefleyen bu platform sadece bir sosyal topluluk olmaktan ziyade ortak bakış açısından doğan bir anlayış biçimidir. Kuruluşundan itibaren Mercedes-Benz’in başarı hikâyesinde kadınların her zaman önemli rolleri oldu. Mercedes marka ismini, ilk Daimler otomobilinin siparişini veren Emil Jelinek’in kızı “Mercedes Jelinek”ten aldı. Böylece, “Zarafet” anlamına gelen İspanyolca bir isim olan Mercédés, 1900’lerin başında Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) şirketinin yeni markasının da adı oldu. Mercedes markasının sadece isminin belirlenmesinde değil bugünlere gelebilmesinde de özellikle bir kadının rolü çok büyüktür: Bertha Benz. Bundan tam 135 sene önce otomobili icat eden Carl Benz’in eşi Bertha Benz, otomobil ile tarihteki ilk uzun mesafe yolculuğunu gerçekleştiren kişidir. Bertha Benz, güçlü bir kadın ve ölümsüz bir rol model olarak hem bir öncü hem de Mercedes-Benz’in ilk test sürücüsü olmuştur. Bertha Benz, eşinin icat ettiği otomobile halkın dikkatini çekmek için 100 km uzaklıktaki Pforzheim’e uzun soluklu bir yolculuk yapma kararı almıştır. 135 yıl önceki bu cesur davranışı onu bugün yaşamın her alanındaki öncüler için en iyi rol modellerden biri yapmıştır.
Mercedes-Benz, Türkiye’de kadınların toplumda güçlenmesini destekliyor
Türkiye özelinde de Mercedes-Benz, kadınların güçlenmesi için farklı projeler hayat geçiriyor. Bu çerçevede ihtiyaç sahibi kız çocuklarının eğitimine ve genç kadınların istihdam edilebilirliklerinin artmasına katkıda bulunmak için ÇYDD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği) ile 2004 yılında başlatılan “Her Kızımız Bir Yıldız” projesine 17 yıldır ara vermeden devem ediliyor. Proje kapsamında; Türkiye’nin 60 şehrinde lise ve üniversitede okuyan 1.200 gence eğitim bursu sağlanıyor, çeşitli kişisel gelişim atölyeleri düzenleniyor ve mesleki gelişim eğitimleri veriliyor. Her Kızımız Bir Yıldız desteği ile eğitimini başarıyla tamamlayan kız öğrencilere mezuniyetlerinin ardından istihdam olanakları da sunuluyor. Yıldız Kızlar’ın mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla bilişim teknolojileri ve kodlama eğitimleri de düzenleyen şirketin bünyesinde çalışan mavi yakalı kadın çalışanların yüzde 20’si “Her Kızımız Bir Yıldız” projesinden burs almış olanlardan oluşuyor.