RÖPORTAJ: Women Drivers Network- Otomobil Kullanmayı Seven Kadınlar Topluluğu

Bu video 924 kere izlenmiş.29 Nisan 2021, Perşembe

Bu hafta 2 kadın konuğumuz var. Women Drivers Network adı altında kurulan otomobil kullanmayı seven kadınlar topluluğunun iki kurucusu Elif Özyıldırım ve Senem Mutlu… Özyıldırım ve Mutlu ile kadın sürücüleri, erkek sürücüleri, otomobil kullanmayı ve “kesin kadındır” algısı konuştuk.

Bakın onları kendilerini nasıl tanımlıyorlar: Merhaba! Biz Elif Özyıldırım ve Senem Mutlu. 20 yılı aşkın bir süredir event ve PR sektöründe işi gereği otomobillerle ilgili birçok lansman, basın toplantısı, roadshow, fuar, yarış vb organizasyonlar içinde yer alan, çalışan ve üreten 2 kadın girişimciyiz. Bugüne dek işimiz gereği günlerce yolda olmayı, tozun dumanın arasında kalmayı, çamurla yıkanmayı çok deneyimledik. Zorlu yollarda gece gündüz kilometrelerce yol yaptık ve bundan hep keyif aldık, heyecan duyduk.

Profesyonel yarış dünyası ise bize uzaktı. Orası bambaşka bir disiplin gerektiren bir alan. Bizler hiçbir zaman profesyonel bir yarışçı olmanın peşinde olmadık ama zevk aldığımız bu dünyanın da bir şekilde içinde olmak istedik. En büyük zevklerimizden olan otomobil kullanmak ve otomobil yarışlarını izlemek bizi bu hobimizi geliştirme yoluna itti.

Bunun için dahil olacağımız bir yapı aradık ancak istediğimiz içerikte bir adres bulamadık. Böylece bu yapıyı biz kurmaya karar verdik.

 Anlayacağınız, kendi ihtiyaçlarımız ve beklentilerimiz bizi bu yola soktu. Sonra gördük ki hiç de yalnız değilmişiz. Bizim gibi düşünen, yaşayan, hisseden ne çok kadın varmış meğer! İşte biz de bu kadınlardan aldığımız güç ile kendi yolumuza çıktık ve Women Drivers Network'ü hayata geçirdik. İsteyen, talep eden, yapan, öğrenen, mücadele eden, azmeden, deneyen, eğlenen, paylaşan kadınların gücüne çok inanıyoruz. Biz kendimize kısaca w-drivers diyoruz.​

Women Drivers Network'ün amacı ne?

Otomobil kullanmaya meraklı, otomobil sporlarına ilgili ve hobisi haline getirmiş ya da getirmek isteyen kadın sürücüleri bir araya toplamak, “Biz de yapabiliriz” diyebilmek ve yapabildiğimizi önce kendimize göstermek, Erkek egemen otomobil dünyasında kadınlara alan açmak, Ulusal ve uluslararası yarışlara hem yarışçı hem de izleyici olarak kadınların katılımını teşvik etmek, Kadınlar arasındaki networkü geliştirmek istiyoruz. "Kendi yolunu açan, kendi yolunda giden kadınların gücüne inanıyoruz; Yolculuk kadar yoldan da keyif almayı biliyoruz."

Facebook Yorumları