Çin medyasının  haberine göre Volkswagen, Çinli elektrikli araç girişimi Zhejiang Leapmotor Technology ile VW'nin Jetta markası için işbirliği olasılığı hakkında görüşmeler yapıyor.
Devlet destekli finans haber sitesi Cailianshe'ye göre, VW ve devlete ait Çinli otomobil üreticisi FAW Group arasındaki bir ortak girişim, Leapmotor'dan bir elektrikli araç platformu satın alabilir.
Leapmotor ve VW Çin yorum yapmayı reddetti.
Leapmotor Pazartesi günü, araç üretimi için kendi bünyesinde geliştirdiği ve CEO Zhu Jiangming'in diğer otomobil üreticilerine lisans vermek istediğini söylediği yeni bir platformu tanıttı.
Gazetecilere verdiği demeçte, Leapmotor'un iki yabancı şirketle böyle bir ortaklık konusunda ileri düzeyde görüşmelerde bulunduğunu, bunların arasında elektrikli araç segmentinde yeni bir oyuncunun da bulunduğunu ve bu şirketin Leapmotor tarafından geliştirilen modelleri denizaşırı pazarlarda üretebileceğini söyledi.
Leapmotor, yeni "Four Leaf Clover" mimarisinin, bir elektrikli aracın otonom sürüş ve akıllı kokpit işlevleri de dahil olmak üzere tüm akıllı işlevleri kontrol edebilen entegre bir bilgi işlem platformuna sahip olduğunu söylüyor.
Üst düzey bir Leapmotor mühendisi, Pazartesi günü platformun tanıtımında yaptığı açıklamada, şirketin kontrollerin ve kablo demetlerinin kullanımını azaltarak mimariyle maliyet tasarrufu sağladığını ve Bu sayede araç başına malzeme maliyetinin 500 yuan (70 $) azalacağını söyledi.
Zhu, şirketin 2025 yılında platformun yeni neslini piyasaya sürmeyi planladığını ve bu neslin bilgi işlem yeteneklerinde ve akıllı kokpitlerde iyileştirmeler içereceğini söyledi.
Gözetim devi Dahua'nın kurucularından deneyimli bir elektronik mühendisi olan Zhu, aralarında devlete ait Shanghai Electric Group Corp ve daha önce Sequoia Capital China olarak bilinen Hongshan'ın da bulunduğu yatırımcıların desteğiyle 2015 yılında Leapmotor'u kurdu.
Şirket ve diğer Çinli elektrikli araç girişimleri, ABD'li rakibi Tesla'nın yılın başında bir fiyat savaşı başlatmasından bu yana kayıplar ve azalan satışlarla mücadele ediyor.
Leapmotor 2.000'den fazla mühendis istihdam ediyor ve ilk yarıda 44.500 adet satarak bir yıl öncesine göre yüzde 14 daha az satış gerçekleştirdi.
VW ve Xpeng geçtiğimiz hafta Çinli girişimin G9'unun üzerine inşa edildiği Xpeng'in 'Edward' platformu üzerinde ortaklaşa elektrikli araçlar geliştirmek üzere bir ortaklık kurduklarını duyurdu.