2014 yılında Cenevre Otomobil Fuarı'nda konsepti tanıtılan T-Roc Crossover bu yıl kullanıcıların karşısına geçecek. Volkswagen üreticisi, resmi Youtube kanalı aracılığıyla video yayınlayarak yeni T-Roc Crossover modelinin tanıtım tarihini duyurdu. Buna göre, Volkswagen, çıkaracağı yeni serisi T-Roc Crossover’ı ilk kez Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Eylül ayında görücüye çıkaracak. Bununla birlikte Eylül ayında tanıtımı gerçekleştirilecek T-Roc Crossover’ın teknik özellikleri ve fiyatı da sızdırılmaya başladı.

VOLKSWAGEN T-ROC CROSSOVER TEKNİK ÖZELLİKLERİ:

Geçtiğimiz aylarda ilk defa kamuflajsız olarak kullanıcıların karşısına geçen T-Roc, birçok özelliğini yeni Golf ile paylaşacak. Aynı alt yapıya sahip olacak olan yeni model için Golf’un SUV versiyonu demek ise yanlış olmayacaktır.

Volkwagen T-ROC modelinde, 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG şanzımanseçenekleri bulunacak.

Aracın 1.0 litre üç silindirli turbo motoru yaklaşık 116 beygir güç, 1.5 litre TSI EVO turbo benzinli motoru 150 beygir güç üretecek.

Volkswagen'in Golf modelinden esinlenerek tasarlanan yeni T-ROC SUV'un dingil mesafesinin ise 2.6 metre olacağı bekleniyor.

Nissan Juke ve Renault Captur modellerinden daha geniş ve daha büyük olması beklenen T-Roc’un konsept modelinden çok fazla bir değişiklik geçirmeden kullanıcılarla buluşması olası gözüküyor.

Bunun yanında 116 beygirden 150 beygire kadar değişen 1.6 litre ve 2.0 litre TDI dizel motor da bekleniyor.

Boyut olarak Audi Q2 ile benzerlik gösteren T-ROC yaklaşık 4.2 metre uzunluğunda ve 1.8 metre genişliğinde olacak.

Son derece şık bir görünüme sahip olan Volkswagen T-Roc’un motor seçenekleri ise Polo ve Golf ile aynı olması bekleniyor.

1.0 ile 1.5 benzinle gelmesi beklenen modelin hibrit versiyonun olması da ihtimaller dahilinde.

VOLKSWAGEN T-ROC CROSSOVER FİYATI NE KADAR?

Şu an için net bir fiyat olmamakla birlikte Volkswagen T-Roc'un Avrupa'daki satış fiyatının 22 bin euro civarında olacağı iddia ediliyor. Türkiye'deki satış fiyatı ve piyasaya çıkışı konusundaysa herhangi bir bilgi yok.

Türkiye'deki fiyatı ile ilgili ise bir resmi açıklama yapılmasa da, 88 bin lira olan Golf ile 114 bin lira olan Tiguan fiyatının arasında olacağı tahmin ediliyor.