Tamamen elektrikli dört crossover'ın iddia edilen sürüş menzilleri, kar amacı gütmeyen Tüketici Raporları kuruluşu tarafından, hava koşullarının bataryalı bir otomobilin mesafe kat etme kabiliyeti üzerinde ne kadar etkisi olduğunu bulmak için üç sıcaklık ayarında test edildi.


Tesla Model Y Long Range, Ford Mustang Mach-E extended range, Hyundai Ioniq 5 ve Volkswagen ID.4 Pro S aynı sürücüler tarafından aynı şekilde test edildi ve üç farklı günde bir araç ile sürüş yapıldı: soğuk bir gün, ılıman bir gün ve sıcak bir gün.


Bulgulardan bazıları, bir elektrikli aracın sürüş menzilinin en çok soğuk iklimlerde zarar görmesi gibi pek sürpriz değil, ancak dört araç arasında öne çıkan bir şey, Tesla Model Y'nin, dış sıcaklık pil kimyasını etkileyecek kadar düşük olmadığında bile EPA dereceli 526km menziline ulaşamamasıdır.


Otoyolda saatte saatte 112 kilometre hızla 228 km gidiş-dönüş sürekli seyirden oluşan Tüketici Raporları testinde, Model Y'nin hesaplanan gerçek dünya menzili soğuk havada (yaklaşık olarak -8 derece) 299 km'ye düşmüş.
Karşılaştırmak gerekirse, resmi menzili 434 km olan Mustang Mach-E, soğuk havada 302 km sonuç alırken, Hyundai Ioniq 5 gerçek dünyada 294 km soğuk hava menzili elde etti ve EPA tahminine göre tek bir şarjla 412 km yol kat edebiliyordu.


Aynı zamanda, Volkswagen ID.4'ün 386 km olan EPA dereceli menziline dondurucu soğuklarda ulaşmak imkansızdı ve gerçek dünyadaki sonuç 273 km idi.
Ilıman hava koşullarında, 18 santigrat derece sıcaklıkta, dört elektrikli aracın da menzilleri, resmi rakamların altında kalırken, yaklaşık 150-170 km iyileşti.
Ancak sıcak havalarda, 29 santigrat derece sıcaklıkta, aynı test EPA menzilinin en azından bazı araçlar tarafından elde edilebileceğini ve hatta aşılabileceğini ortaya koydu.


Mustang Mach-E ve ID.4 sırasıyla 442 km ve 412 km)ulaşarak resmi değerlerinin üzerine çıkarken, Ioniq 5 resmi tahminin 4,8 km altında kaldı.
Bununla birlikte, Model Y'nin sıcak hava koşullarında hesaplanan menzili 441 km olup, EPA'nın 524 km tahmininden biraz daha düşük.
Tüketici Raporları, Tesla'nın crossover'ının dört araç arasında en hafif araç olduğunu, en ağır olan ID.4'ten 220 kilodan fazla ve benzer büyüklükte bir bataryaya sahip olan Ioniq 5'ten yaklaşık 200 kilo farklı olduğunu belirtiyor (Hyundai'de 72,6 kilovat-saat ve Tesla'da tahmini 81 kWh).
Gerçek dünyadaki menzil sonuçlarını elde etmek için kuruluş her bir sürüşten önce araçları bir gecede yüzde 100 şarj etti ve ardından adaptif hız sabitleyici saatte 110 km hıza ve çevredeki trafik nedeniyle ani frenleme veya hızlanmayı en aza indirmek için mevcut en geniş boşluğa ayarlanmış şekilde aynı rotada sürdü.
Rejeneratif frenleme işlevi de mevcut en düşük ayara ayarlanarak rekabet eşitlendi.


Araçlar test merkezine döndüğünde, mühendisler elektrikli araçların kalan menzilini kaydetmiş ve söz konusu yolculuk için toplam menzilin ne olacağını tahmin etmek için yolculuk boyunca kullanılan menzil ile sürülen mil oranını uygulamıştır. Bu oran aynı zamanda şarj durumunun (SOC) her bir yüzdesi başına kat edilen kilometreye göre de kontrol edildi.
Tüketici Raporlarına göre ayrıca, içten yanmalı motorlu araçlar da nadiren yakıt depoları boşalana kadar sürüldüğünden, tipik kullanıcı deneyimini yansıtmak için aküler bilerek tamamen boşaltılmadı.