Tavares ve İtalya Sanayi Bakanı Adolfo Urso bu ay bir zaman dilimi belirtmeden ülkedeki yıllık otomotiv üretimini arttırma hedefi üzerinde anlaştılar.


Fransız-İtalyan grubunun Çarşamba günü erken saatlerde yılın ilk yarısına ilişkin tahminleri aşan sonuçları açıklamasının ardından Tavares, "Bir milyon sınırından korkmuyoruz" dedi.
"Bunu başaracak üretim kapasitesine sahip miyiz? Evet, sahibiz. Elektrikli güç aktarma organlarını, bataryaları, elektrikli motorları, elektrikli şanzımanları tedarik edebilir miyiz? Evet, edebiliriz" dedi.
"Ancak bunun her zaman pazarın büyüklüğüne bağlı olduğunu unutmayalım".
Urso, Stellantis'in son mali sonuçlarının grubun İtalya'ya daha fazla yatırım yapabileceğini gösterdiğini söyledi.
Urso yaptığı açıklamada "Stellantis'in gelir ve karlarına ilişkin bugünkü veriler bize bu büyük çok uluslu şirketin ülkemize daha fazla yatırım yapabilecek kaynaklara sahip olduğunu gösteriyor" dedi.
Urso, Avrupa Birliği yetkilileriyle müzakere aşamasında olan ülkenin COVID sonrası toparlanma planının planlı bir şekilde revize edilmesiyle serbest kalacak AB fonları aracılığıyla Stellantis'in yerli üretimini teşvik etmeyi amaçlıyor
Fiat ve Alfa Romeo gibi markaların ana şirketi olan Stellantis, 2021 ve 2022 yıllarında İtalya'da kamyonetler de dahil olmak üzere 700.000 civarı araç üretti. Bazı tahminlere göre üretim bu yıl 800.000 adedin üzerine çıkacak.
2021'in başlarında Fransız PSA ile birleşerek Stellantis'i kuran Fiat Chrysler, İtalya'da en son 2017 yılında bir milyondan fazla araç üretmişti.
Tavares, bir milyon hedefi için bir zaman çizelgesi belirlemenin, düzenleme, otomobil kullanımının desteklenmesi ve bunların satın alınabilirliği ve enerji maliyetleri de dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlı olduğunu söyledi.
"Bu sadece Stellantis'in taahhütlerine bağlı olamaz. Ülkenin taahhütlerine bağlı olmalı" diyen CEO, Roma ile yapılan görüşmelerin "yapıcı" olduğunu ve önümüzdeki birkaç hafta içinde bir anlaşmaya varılabileceğini sözlerine ekledi.