2024 yılında tam boy pikap üretimi sona erecek ve şimdilik bu kârlı segmentte bir haleften söz edilmiyor.
Titan'ın üretiminin sona ereceği haberi ilk olarak 4 Ağustos'ta The Autopian'ın haberine göre Nissan'dan sızan bir iç yazışmayla ortaya çıktı. Bir sözcü durumu doğrulayarak Canton, Mississippi fabrikasındaki Titan üretiminin 2024 yazında sona ereceğini belirtti. Sözcü ayrıca bu durumun işgücünde bir azalmaya yol açmayacağını belirtti.
Nissan'dan Titan'ın ve Canton üretim tesisinin geleceğine ilişkin yapılan resmi açıklama şöyle:
"Nissan Titan'ın üretiminin Mississippi'deki Canton fabrikamızda 2024 yazında sona ermesi planlanıyor. Nissan'ın Ambition 2030 elektrikli gelecek vizyonu kapsamında, Canton fabrikasını en son elektrikli araç üretim teknolojisiyle dönüştürme sürecini hızlandırıyoruz. Bu, tamamen yeni, tamamen elektrikli iki aracın üretimini destekleyecek. Bu eylem nedeniyle işgücünde herhangi bir azalma olmayacaktır.
Titan, 20 yıldır Kuzey Amerika'da Nissan için önemli bir isim olmuştur ve Titan'ın yaşam döngüsü boyunca önemli roller oynayan bayilerimize, müşterilerimize ve binlerce çalışanımıza minnettarız."
Bu haber şaşırtıcı olmamakla birlikte, yeni Titan Bronze Edition Paketinin duyurulmasından tam anlamıyla iki gün sonra geldi. Doğası gereği tamamen estetik olan bu paket, bronz 20 inç jantlarla birlikte çok sayıda siyah döşeme ekliyor. Ayrıca, Titan'ın genel olarak küçük bir fiyat artışı sayesinde her zamankinden daha pahalı olduğu haberiyle birlikte geliyor.
Kuzey Amerika'da tam boyutlu kamyonların aşırı popülaritesi göz önüne alındığında, Nissan bu kârlı pastadan bir parça kapma konusunda büyük umutlara sahipti. Ancak Toyota'nın da Tundra ile öğrendiği gibi, Detroit'in hakim olduğu bu segmente girmek kolay bir iş değil. Titan'ın en iyi satış yılı 86.945 adet satıldığı 2005 yılıydı. Sadece birkaç yıl sonra yaşanan mali kriz yakıt fiyatlarını tavan yaptırırken Titan satışlarını da düşürdü. 2009'da sadece 19.042 adet satıldı ve Nissan hiçbir zaman kendini toparlayamadı.
Satışların yüzde 37,5 oranında düştüğü 2020 yılında Titan'ın düşüşünü izlemeye başladık ve bunu iptal söylentileri takip etti. 2022'de sadece 15.063 kamyon alıcı buldu ve 2023'ün ilk yarısına kadar satışlar yüzde 5,9 düştü.