Garenta’dan yapılan açıklamaya göre 10 Mart – 31 Mayıs döneminde şubelerde gerçekleşen günlük ortalama kiralama sayısı, 1 Haziran – 23 Ağustos döneminde 3 katından fazla arttı.

 Normalleşme adımlarının atılmaya başlandığı 1 Haziran itibarıyla kısa süreli araç kiralamaya yoğun talep oluştuğunu söyleyen Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, “Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü 11 Mart tarihi itibarıyla günlük kiralama operasyonunda olumsuz bir tablo gördük. Nisan ve mayıs ayları zor geçti. Haziran ayı itibarıyla salgın öncesi dönem olarak tanımladığımız şubat ayına yakın kiralama adetlerine ulaştık. Temmuz ayında ise günlük araç kiralama operasyonumuzda 12 binden fazla kiralama gerçekleştirdik ve şubat ayına göre kiralama hacmimizi yüzde 25 arttırdık” dedi.  Yaz aylarına denk gelen Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı dönemlerinin de bu talepte etkili olduğunu belirten Emre Ayyıldız, artan talebi karşılamak için yatırımlarını sürdürdüklerini, filodaki araçların yüzde 45’ine yakınının 2020 model araçlardan oluştuğunu ve yeni şubelerle Garenta’nın nitelikli hizmetini daha fazla kişiye ulaştırmaya devam ettirdiklerini söyledi.

Garenta çatısı altında 25 ilde 37 şube 

Garenta, günlük kiralama pazarında pandemi sürecine rağmen yeni şubeleriyle büyümeye devam ediyor. Birçok segmentten farklı marka ve model aracı filosunda bulunduran Garenta, Adana’dan Samsun’a, İzmir’den Batman’a kadar 25 ilde 37 şubeyle hizmet veriyor. Ağustos ayı içerisinde Malatya ve Muş şubelerini de açan Garenta, ay sonuna kadar 5 yeni şubeyi daha müşterileri ile buluşturacak. Yılbaşından bugüne 11 yeni şube açan Garenta, haftaya 3 yeni şube, ay sonuna kadar toplam 5 şube açarak, toplam şube sayısını da 42’ye çıkaracak.Yoğun bayilik talebinden büyük memnuniyet duyduklarını belirten Ayyıldız, pandemi döneminin tüm sektör için zorlu bir süreç olduğunu, ancak kendilerine gelen bayilik taleplerinin özellikle yeni normal dönem ile birlikte oldukça arttığını, kendilerinin yaygınlıklarını artırmak adına tüm gelen talepleri değerlendirdiklerini iletti.  Garenta, 2020 yılı sonuna kadar 50 şubeye ulaşarak Türkiye genelindeki hizmetini yaygınlaştırmayı hedefliyor.