Infiniti gelecekteki tasarım yönünü Pebble Beach'te sergileyecek. Lüks otomobil üreticisi, şirketin "cesur oranlara" sahip olacağını ve "çarpıcı tasarım öğelerinin önizlemesini" yapacağını söylediği QX Monograph konseptini ortaya çıkaracak. Konsept 17 Ağustos Perşembe günü görücüye çıkacak.
Konsept, şirketin çift kemerli ızgarasının ve dijital piyano tuşu aydınlatma motifinin bir evrimini içerecek. Infiniti'nin yayınladığı teaser görsel ne yazık ki göreceklerimizin çoğunu ortaya koymuyor. Fotoğraf, aracın basamaklı ızgarasını ve markanın imajını yenileme çabasının bir parçası olarak bu yazın başlarında piyasaya sürülen otomobil üreticisinin yeni 3D logosunu gösteriyor.
Marka yeni tasarım yönünü geliştirilmekte olan yeni nesil QX80 ile başlatabilir ve QX Monograph konsepti bu modelin bir önizlemesi olabilir. Casus fotoğrafçıların bu yılın başlarında Michigan yollarında test ederken yakaladığı büyük SUV, bölünmüş far tasarımı, yeni gündüz farları ve diğer stil güncellemeleriyle dikkat çekmişti.
Infiniti'nin geçmişteki çıkışları herhangi bir gösterge ise, QX Monograph piyasaya çıktığında üretime hazır görünebilir. Otomobil üreticisi 2020 yılında benzer bir QX60 Monograph ile ikinci nesil QX60'ın ön gösterimini yapmış ve konseptin genel tasarımının büyük bir kısmı üretime girmişti.
Bu yıl Pebble Beach'te Nissan ve Infiniti'den görülecek tek şey yeni konsept olmayacak. Otomobil üreticisi fuara dört adet çeyrek ölçekli tasarım modeli getirerek bunları ilk kez halka açık olarak sergileyecek. Şirket, tasarımcılarının ve zanaatkârlarının restore ettiği ve yeniden inşa ettiği yaklaşık 100 model buldu ve Nissan daha sonra bunlar hakkında daha fazla bilgi paylaşmayı planlıyor.
Firma, 1916 DAT 41, 1966 Prince Skyline 2000-GTB, 1970 Nissan Skyline H/T ve 1995 Nissan Skyline GT-R'ı getiriyor. Infiniti de QX60, Q50 Red Sport ve diğer modellerini sergileyecek. Nissan'ın küresel tasarımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Alfonso Albaisa, tanıtımda konseptin tasarımını derinlemesine inceleyecek.
Bu yılki Pebble Beach, planlanan birkaç tanıtımla heyecan verici bir hal alıyor. Aston Martin, Maserati, Hennessey ve Pininfarina ile birlikte yeni bir modelin lansmanını yapacak. Lamborghini yeni bir elektrikli konsept otomobil tanıtacak, Acura ise ilk elektrikli otomobili ZDX'i görücüye çıkaracak.
Infiniti'nin yeni tasarım yönü ve kendine özgü bir marka ismi ve sesi içeren yenilemesi, satışların yeniden canlanmasına yardımcı olabilir. Lüks markanın satışları 2022'yi yüzde 20'nin üzerinde bir düşüşle kapatırken, yılın ilk altı ayında yüzde 48,1 arttı.