Dacia, Dakar Rallisi'ne katılmaya hazırlanıyor. Ancak Romanyalı şirket, iki yıl üst üste ikinci olan İngiliz motor sporları firması Prodrive'ın şirket içi teknik uzmanlığından yararlanacak. Direksiyonun başında da Sébastien Loeb olacak.
Dokuz kez WRC şampiyonu olan Loeb, Lewis Hamilton'ın 'X44' Extreme E takımındaki takım arkadaşı Cristina Gutierrez ile Dacia için yarışacak. Romanyalı şirket, "Sébastien Loeb ve Prodrive arasındaki başarı hikayesi şimdi bir Dacia'nın direksiyonunda devam edecek" dedi.
Dacia'nın pek fazla motor sporları geçmişi yok. Yine de Renault alt kuruluşunun maceraperestlik konusundaki çabaları giderek artıyor ve "Dakar'ın Dacia'nın DNA'sının kalbinde yatan 'rasyonel' ve 'duygusal' arasındaki dengenin mükemmel bir örneği olduğunu" iddia ediyor.
Dacia 2025 yılına kadar yarışa katılmayacak, dolayısıyla teknik detaylar bu aşamada hemen hemen hiç yok. En azından 'Geliştirilmiş Kros Araçları' kapsayan 'T1+' kategorisinde yarışacağını biliyoruz. Herhangi bir modelden bahsedilmiyor, ancak bir sonraki Duster'ın bu araç için temel olarak kullanılacağını düşünüyoruz. Bir Duster daha önce de Dakar'a giriş için başlangıç aşaması olarak kullanılmıştı, fakat o zaman Renault markası altında yarışmıştı. Dacia, Aramco'dan gelen sentetik yakıtla beslenecek. Testler 2024 yılında başlayacak.
Dacia CEO'su Denis Le Vot bu haberle ilgili olarak şunları söyledi:
"Dacia ve Dakar mükemmel bir eşleşme! Bu sadece Dacia'nın gerçek sağlamlığının bir testi değil, aynı zamanda düşük karbon hareketliliğine olan bağlılığımızın da bir göstergesi. Dakar'da sentetik yakıt teknolojisi ile yer alacağımız için çok heyecanlıyız. Dacia, yarıştaki en iyi takım ve sürücülerle birlikte ralli için ciddi bir aday."