BMW i7 ve 7 Serisi G70 modelleri, sivil araçlar için en yüksek balistik sertifikasyon seviyeleri arasında yer alan VR9 işleminden geçti. Alman otomobil üreticisine göre, BMW tarafından kendi bünyesinde geliştirilen ve BMW Fabrikası Dingolfing'de üretilen i7 Protection, tamamen elektrikli güç aktarma organlarına sahip dünyanın ilk zırhlı sedanı olacak.
i7 Protection'ın gövdesi zırhlı çelikten imal edilmiş ve BMW, bir web sitesine göre zırh delici mermiler olan 7.62 X 54 R mühimmata dayanabileceğini söylüyor. Mermilere karşı koruma için dış kısım sıcak şekillendirilmiş çelik alaşımdan oluşurken, tavan ve alt gövde de hava saldırılarına ve patlayıcılara karşı koruma için zırhlı malzemelerden üretildi.
Lastikler de amaca yönelik üretilmiş gibi görünüyor. Araçta 20 inçlik alaşımlar ve Michelin PAX run-flat lastikler bulunuyor ve bu lastikler basınç kaybı yaşansa bile saatte 90 km hız yapabiliyor.
Fark yaratan unsurlardan bahsetmişken, BMW zırhlı modellerinin mümkün olduğunca dikkat çekmemesini istediğini söylüyor, bu nedenle run-flat lastikler ve ön çamurlukların üzerindeki bayrak tutucu tek görsel unsur.
Müşteriler ayrıca zırhlı modellerini temiz hava tedarik sistemi, otomatik ve manuel deşarjlı yangın söndürücüler, yanıp sönen ışıklar ve diğerlerinin yanı sıra radyo alıcı-vericileri gibi öğelerle aksesuarlandırabilirler.
i7 Protection, i7 M70'in motorlarını kullanacak. İki motor 544 beygir gücü ve 740 nm tork üretecek. Tüm zırhın ağırlığıyla 0-100  hızlanması 9.0 saniye ile oldukça yavaş. En yüksek hız 160 km/s ile sınırlandırılmış.
Kesin menzil rakamları henüz açıklanmadı, ancak BMW tahmini WLTP verimliliğinin 100 kilometrede 30 kilovat saat olduğunu söylüyor. İ7'nin 101,7 kWh kullanılabilir pil kapasitesi göz önüne alındığında, tahmini menzil yaklaşık 340 km olacaktır. Bu, tahmini menzili 475 km olan normal i7 M70'in menzilinden oldukça düşük.
Sedan, BMW Curved Display, 28 hoparlörlü Bowers & Wilkins Diamond surround ses sistemi ve BMW'nin 7 Serisi müşterilerini şımarttığı çok sayıda diğer özelliğin yanı sıra ayak dayama yerlerine sahip yatar koltuklar gibi gösterişli özelliklerle küresel olmayan muadilinin lüksünü yakalayacak.
Her ne kadar 31 inç 8K geri çekilebilir ekran bu modelde standart bir donanım gibi görünmese de. Ancak yine de, düzenli olarak zırh delici mermilerden korunmaya ihtiyaç duyan birinin muhtemelen arkasına yaslanıp film izleyecek zamanı yoktur.
BMW fiyatı gizli tuttu ve model Avrupa'ya özel olacak.