Haberleri okuyan bazı bayi sahipleri OTOMOBİL GAZETESİ’ne şu açıklamayı yaptılar: 

“Sayın Başkan durup durup 1-2 ayda bir bu tarz bir demeç vererek gazetelere konu oluyor. Aslında ondan ve bir iki gazeteciyle, sosyal medya trollerinin dışında kimse ÖTV indirimi konusunda bir beklentisi yok. Başkan gündemde olmak istiyorsa başka konular da bulabilir. ÖTV indirimi beklemiyoruz diyerek sanki öyle bir beklentimiz varmış da beklemekten vazgeçilmiş gibi bir algı yaratılıyor. Aklına gelmeyen insanların da aklına getiriyor. Yani bir nevi Başkan bizi ayağımızdan vuruyor. Daha önce pandemi döneminde yaptığı “bayiler kapansın” açıklaması da tam bir fiyaskoydu, ÖTV  indirimi konusu da fiyaskodan oluşuyor. Nedense bizi son 1 yıldır hayal kırıklığına uğratıyor. Kendi özel işleri adına OYDERİ ve Başkanlığı istismar ediyor gibi düşünceler de hakim. Bayi teşkilatına değil de Ankara’daki bazı yerlere  mesaj veriyormuş havası yaratıyor. Doğrudur değildir bilemiyoruz. Ama durup durup ÖTV konusunu gündeme getirmesi hiç normal değil. Çünkü tüketici bu tarz haber ve söylentilerden olumsuz etkileniyor. Bugün bayilere gelen tüketiciler bu ÖTV haberlerini sordular. Milletin kafasını karıştırmaya ne gerek var. Üstelik bunu yapanın da bizim başkanımız olması hiç hoş değil.”

Bayiler şu sıralarda tedarik sorunu yaşadıklarını ancak bu durumun da çok anlaşılır olduğunu ifade ettiler. Bu arada sosyal medyada özellikle de twitterda ÖTV hakkında yazılanlara da itibar edilmemesinin de özellikle altını çizdiler…  

OYDER Başkanı ne demişti?

'ÖTV indirimi beklemiyoruz'

OYDER Başkanı Şahsuvaroğlu, piyasadaki söylentilerin aksine ÖTV indirimi beklemediklerinin altını çizerek, “Özellikle satışların hareketli olduğu dönemde ÖTV indiriminin gelmeyeceğini söylüyoruz. Bu dedikoduları çıkaranların amaçlarını bilemiyorum” dedi.