Yakında satışlarına başlanacak olan, Audi’nin son yüksek performanslı crossover modeli, kalbi olan, çift turbolu 4.0 litre V8 motordan 591 HP güç ve 800 Nm tork
elde edebiliyor. Motor, 8 kademeli otomatik şanzıman ile birlikte quattro dört çeker
sistemine güç veriyor. Motor, şanzıman ve dört çeker sistemin birlikteliği ile otomobil 0’dan 100’e, inanılmaz bir süre olan, 3.7 saniyede çıkabiliyor. Araç maksimum hız olarak ise 205 km/s ile sınırlandırılmış. Performans özellikleri tabikide bukadarla kalmıyor, dört tekerlekten de yönlendirme sistemi, yuvarlanma stabilizasyon sistemi ve quattro spor arka diferansiyel araçta bulunuyor. RS Q8’e ayrıca havalı süspansiyonlar ve karbon seramik frenler de eklenmiş.Tasarım açısından bakılırsa, ön ızgara ve spoiler ile, eşsiz bir ön taraf bizi bekliyor. Agresif bir arka tampon, oval egzoz uçları ve 22-inch alaşım jantlar ile de araç tasarımı agresif-sportif bir hale bürünmüş. Dıştaki tasarım anlayışı iç tarafta da varlığını sürdürüyor.

İç tasarıma bakıldığında oldukça fazla RS dokunuşları olduğu göze çarpıyor. Bunlardan ilki sadece RS modellerinde bulunan 12.3 inch boyutundaki dijital kadran. Ayrıca ısıtmalı spor direksiyon, alüminyum vites kulakçıkları ve RS spor koltukları sürücüleri karşılıyor. Bu model ayrıca 17 hoparlörlü Bang & Olufsen 3D ses sistemine sahip. Daha da fazlası istenirse eğer Audi bunu sağlamaya hazır gözüküyor; farklı opsiyonlar ile 23 hoparlörlü Bang & Olufsen 3D geliştirilmiş ses sistemi, extra Alcantara döşemeler ve Nappa derisi detaylar araca eklenebiliyor.