Ferrari'nin 50. yıl dönümünü kutlamak için üretilen F50, Ferrari'nin o zamanlar ürettiği Formula 1 aracına en benzeyen otomobildi. Dokunulmamış bu süper arabanın 6,5 milyon dolara satılacağı tahmin ediliyordu, ancak 5.395.000 dolara satıldı.

Marka uzmanı Marcel Massini'ye göre, 103274 şasi numarasının montajı Temmuz 1995'te başladı ve aynı yılın Ekim ayında tamamlandı. Nero iç mekanı üzerine Rosso Cross boyası ile tamamlanan F50, Kasım 1995'te arabanın ilk sahibine, Singapur'da Hong Seh Motors adlı marka bayiliğine sıfır olarak teslim edildi.

Bildirildiğine göre F50 bayi müdürünün şahsi arabası ve evinde kullanılmamış bir durumda saklanmış, kilometre sayacının yalnızca teslimat mesafesini yansıtmasını sağlamak için hiç kullanılmamıştır. 18 yıllık sahipliğin ardından F50, Teksas'lı bir Ferrari meraklısına satıldı. Oldukça düşük mil performansına sahip F50, beraberinde fabrikada verilen bir bagaj seti ve çıkarılabilir hardtop için uygun çantasıyla birlikte teslim edildi. İkinci sahipliği sırasında, F50'ye düzenli olarak bakım yapılırken, yalnızca minimum şekilde ve ara sıra eğlence için kullanıldı. 2014 yılında, şasi, motor, vites kutusu ve karoseri eşleştirme numaralarının varlığını sürdürdüğünü kanıtlayan bir Ferrari Classiche Kırmızı Kitabı ile onaylandı.