Tesla 5. seviye otonom sürüş teknolojisine çok yakın

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin 5. seviye otonom sürüş teknolojisine ulaşmaya çok yakın olduğunu söyledi.

Haberler - 09-07-2020 11:23

Sürücünün hiçbir müdahalesi olmadan A noktasından B noktasına gidebilen araçlar 5. seviye otonom araç olarak adlandırılıyor. Taşıtların kendi kendilerine sürme becerisi 1'den 5'e kadar olan bir ıskalada değerlendiriliyor.

Şangay'da düzenlenen Dünya Yapay Zeka Konferansı'nda (WAIC) yayımlanan video mesajında Musk teknolojinin temel fonksiyonlarının bu sene içerisinde tamamlanacağına inandığını söyledi.

Musk ayrıca Tesla'nın yeni bir soğutma sistemi ya da ısı dağıtma sistemi üzerinde çalıştığını ve bu sayede araçlara daha gelişmiş bilgisayarların konulabileceğini söyledi.

Günün Diğer Haberleri