Rekabet Kurulu, Stellantis'in Tofaş Tarafından Devralınmasına Yönelik Taahhütleri Yetersiz Buldu

Rekabet Kurulu, Stellantis'in Tofaş tarafından devralınmasına ilişkin sunulan taahhütlerin yeterli olmadığını açıkladı. Kurul, yapılan incelemeler sonucunda, verilen taahhütlerin devralma işlemine izin verilmesi için yeterli bulunmadığını belirtti.

Haberler - 24-10-2024 19:15

Rekabet Kurulu, Stellantis N.V.'ye ait olan Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.'nin, Koç Holding A.Ş. ve Stellantis'in ortak kontrolünde bulunan Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. tarafından devralınmasına yönelik yapılan başvuruyu inceledi. Kurul, 4054 Sayılı Kanun’un 10. Maddesi uyarınca, konuyla ilgili nihai incelemeyi tamamladı.

23 Kasım 2023 tarihli ve 23-54/1029-M sayılı toplantıda başlatılan inceleme süreci sonucunda, 24 Ekim 2024 tarihli ve 24-43/1027-M sayılı toplantıda yapılan görüşmelerde, başvuru sahiplerinin sunduğu taahhütlerin işlemin gerçekleştirilmesine izin verecek düzeyde yeterli olmadığına karar verildi. Bu kararla birlikte, Stellantis ve Tofaş arasındaki devralma süreci, sunulan taahhütlerin yetersiz bulunması nedeniyle beklemeye alınmış oldu.

Kaynak: Rekabet Kurulu’nun resmi web sitesi

Günün Diğer Haberleri