BMW ve Mercedes ittifak kararını ertelediler

Daimler Cuma günü yaptığı açıklamada, Mercedes-Benz markası ile rakip BMW arasında otomatik sürüş alanında bir geliştirme ittifakı başlattığını söylemişti. Yeniden yapılan açıklamada ise ittifakın ertelendiği duyuruldu.

Haberler - 22-06-2020 11:59

Daimler yaptığı açıklamada , "İki şirket, kapsamlı bir incelemenin ardından, yeni ortaklarla çalışmayı da içerebilecek mevcut gelişim yollarına odaklanmak için karşılıklı ve dostane bir anlaşmaya vardı." Dedi .

Daimler, 2019'da açıklanan işbirliğinin daha sonraki bir tarihte devam edebileceğini söyledi.

BMW ve Daimler geçen yıl, otoyollarda ve otomatik parklarda "eller serbest" otonom sürüş sağlamak için yüksek otomasyonlu sürüş fonksiyonları geliştirmek için uzun vadeli bir kalkınma ortaklığına girdiklerini söylediler .

BMW o sırada münhasır olmayan işbirliğinin diğer otomobil üreticilerine ve teknoloji ortaklarına açık olduğunu söyledi.

2018 yılında BMW ve Daimler , gelişmekte olan mobilite pazarında daha fazla varlık yaratmak için kısa vadeli kiralama hizmetleri Car2Go ve DriveNow'u birleştirdiler .

Günün Diğer Haberleri