Volvo Cars, Yeni Volvo S90’ı, Karadeniz’in yeşille iç içe yollarından, Anadolu’da Bayburt’a kadar uzanan sıra dışı bir rotada tanıttı.

Yeni Volvo S90, test sürüşündeki yolculuğunu, Volvo Cars’ın 2020 Vizyonu’ndan ilham alarak Bayburt’taki Baksı Müzesi’nde tamamlandı. Yeni S90 tanıtım toplantısında Volvo Cars’ın yılın ilk yarısında geçen yıl aynı döneme oranla yüzde 10,5 ivme yakaladığını söyleyerek, güçlü bir 2016 beklentisi olduklarını vurgulandı. Yeni Volvo S90 basın toplantısı, Baksı Müzesi’nde Volvo Car Turkey Genel Müdürü Frank Versaevel’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Volvo’nun yeni dönem stratejisinde altını çizdiği en önemli modelin S90 olduğunu vurgulayan Frank Versaevel, “Yılın ikinci yarısında Yeni S90, premium segmentin son dönemdeki en ciddi oyuncularından biri. “Volvo Cars, 2016’nın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre satışlarında yüzde 10,5 oranında artış yakaladı. Volvo Car Türkiye’in 2016’nın ilk yarısındaki satışlardaki lokomotif modeli S60 oldu. İlk 6 ayda en çok ilgi gören ve segmentinde başarılı olan modelimiz ise XC90’dı. Volvo Car Turkey, yüzde 14,3 Pazar payı ile premium SUV segmentinde ikinci sıradaki marka oldu. Yılın kalan yarısında gerek globalde gerekse Türkiye’de Yeni S90’ın da Premium segmentte ilgi görerek, satış rakamlarında etkin olacağını ön görüyoruz” dedi. 2016 yılında global anlamda büyümeyi öngördüklerini anlatan Frank Versaevel, “Türkiye’de yılın ilk yedi ayına bakıldığında ise satışlar yüzde 3.7 azalması yılın geri kalanına dair sektörün umutlarını tüketmemeli. Yılın geri kalanına dair, tüm dünyadaki beklentiler umut verici. Otomotiv Sanayicileri Derneği ve Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin raporlarından derlenen bilgilere göre; 2016 yılının ilk yarısında Dünya Otomotiv Sanayinde yüzde 3,2 büyüme olduğu görülmekte. Otomotiv sektörünün lokomotifi olan Amerika’daki büyüme hızının ise 2016 yılı itibariyle yüzde 2,4 olacağı tahmin ediliyor. Volvo Car Turkey olarak biz yılın geri kalanında da bu yıla dair hedeflerimizi rahatlıkla yakalayacağımızı planlıyoruz. 2015 yılına kıyasla güçlü bir karlılık oranı yakalayacağımıza dair pozitif beklentilerimiz de bulunmakta. Bu, en az modellerimiz kadar güçlü bir hedef” şeklinde konuştu.

Neden Baksı Müzesi?

Volvo Car Turkey Pazarlama ve PR Direktörü Ebru Ekşi Akınoğlu ise test sürüşü için neden Baksı Müzesi’ni tercih ettiklerini şu sözlerle özetledi: “Bir yanda 2020 Vizyonu hedefindeki Volvo Cars… Diğer yanda Anadolu’da az nüfuslu bir şehirde; şehirden uzak, bozkırın ortasında imkansızı hayata geçirmiş olan bir çağdaş sanat müzesi… Otomotiv dünyası için iddialı olan söylemimizden ilham alarak, yeni modelimiz Volvo S90'ın test sürüşünü Anadolu’da iddialı bir hayalin gerçeğe dönüştüğü Baksı Müzesi’nde gerçekleştirmek istedik. Volvo’nun gelecek teknolojilerinin başlangıç noktası olan Yeni S90, Anadolu’nun uçsuz bucaksız topraklarında, sadeliğin içindeki bir mücevher gibi başrolde olmasını arzu ettik”

Volvo Cars'ın premium sedanı Volvo S90 aynı zamanda dünya çapında profesyonel otomobil tasarımcıları tarafından 2015 yılının En İyi Üretim Otomobili Tasarımı (Production Car Design) ödülüne layık görülmüştü. Tasarımının sakin doğası, seçkin havalandırma panelleri ve kontrol yüzeylerinde kendini gösteren temel tasarım elementleri yeni Volvo S90'ın iç tasarımına yoğun ilgi gösterilmesinin başlıca nedenleri arasında yer almıştı.

Yeni Birlik Gazetesi’nden alınmıştır