Sürücülerine ömür boyu ücretsiz süperşarj hizmeti sunan Tesla Motors, 2017 yılında bu uygulamadan vazgeçerek yeni bir fiyatlandırma politikasına gideceğini duyurmuştu. Ocak ayının ilk 2 haftası için ücretsiz süperşarj kampanyasını sürdüren şirket, bugünden itibaren yeni Tesla sahiplerinin süperşarj hizmeti için ödeyeceği miktarları belirledi.

Yeni uygulamaya göre önümüzdeki haftadan itibaren yeni bir Tesla alan kullanıcılardan yıllık 400 kWh enerji için herhangi bir ücret alınmayacak ancak 400 kWh aşılırsa sürücüler süperşarj istasyonlarında araçlarını şarj etmeye devam edebilmek için ekstra ödeme yapmak zorunda kalacak. Yaklaşık 1600 kilometre için yeterli olacak bu enerji yıl içinde tamamen kullanılmazsa ertesi yıla devredilemeyecek.

Tesla blogunun Sıkça Sorulan Sorular kısmında her ülke ve eyalet için 400 kWh’lık kredinin ardından ne kadar ödenmesi gerektiğine dair detaylı bilgi paylaşılmış durumda. Her eyalette ve ülkede sabitlenmiş olan fiyatlar mümkün olduğu sürece kWh üzerinden alınacak ancak bazı noktalarda şarj süresi üzerinden de ödeme alınabileceği belirtiliyor. Birkaç örnek vermek gerekirse California’daki araç sahipleri kWh başına 0.20$ öderken New York’taki sürücüler 0.19$ ödeyecek. Tesla'nın blogunda verilen mesafelere ilişkin örnekler ise şu şekilde: Los Angeles-New York yolculuğu(4500km) sürücülere 120$’a mal olurken Paris-Roma güzergahı(yaklaşık 1500km) için sürücüler 64$ ödeyecek.