Panamera’nın internete sızan kamuflajlı fotoğrafları ile görüntüsü hakkında ön izlenim bırakan Porsche, şimdi ise ilk ayrıntılarını resmi olarak paylaştı.

Yeni Panamera, selefine göre daha şık bir tasarıma sahip. Önceki nesil bazı açılardan bombeli bir görünüme sahipken yeni model daha çok uzatılmış ve kardeşi 911 gibi görünüyor. Büyük hava girişli sportif ön tampon, çamurluk yanından arka tarafa uzanan kordon çizgisi, yan hava çıkışları ve yenilenen arka stop lambaları ilk dikkat çeken değişikliklerin başında geliyor. Sedan modelin genel boyutu biraz büyürken, aks açıklığı 30 milimetre daha uzun, genel uzunluk ise 34 mm daha fazla oldu.

İç mekanda Porsche yüksek teknoloji aracılığı ile kabini sadeleştirmiş. İki 7 inçlik dijital ekran kontrol panelinde analog takometreyi çevreliyor. Ayrıca orta konsolda 12.3 inç dokunmatik ekran ve kapasitif butonlar da bulunuyor. Arkadaki yolcular kendi multimedya ve klima kontrollerine sahip.

Panamera turboşarjlı motorlara, dört tekerlekten çekiş sistemine ve çift kavramalı tam otomatik şanzımana sahip olarak geleceği belirtiliyor. Panamera 4S çift turbo 2.9 litre V6 motoru ile 434 HP güce ve 550 Nm tork değerine sahip. Sport Chrono paketiyle dört kapılı model 0’dan 100 km/s hıza 4.2 saniyede ulaşabiliyor. Porsche müşterilerine her zaman daha fazla performans sunarken, Panamera Turbo artık biturbo 4.0 litre V8 motor ile geliyor. Bu motor 542 HP güç ve 770 Nm tork değerine sahip. Bu performanslı model ise 3.6 saniyede saatte 100 km hıza çıkabiliyor. Panamera 4S Diesel ise biturbo V8 dizel motor ile geliyor. Bu motor 416 HP güç  ve 850 Nm tork değerine sahip. Sport Chrono seçeneğiyle bu motor otomobili 4.3 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaştırıyor.

Güncellenen güç aktarım mekanizmalarının yanı sıra 911’de olduğu gibi arkadan çekişli sürüşü seçebiliyor. Porsche yeni InnoDrive sistemini de tanıtıyor. Bu sistem navigasyon verisi, radar ve videoyu bir araya getiriyor. Porsche tarafından teknolojinin mükemmel gaz komutlarını ve vites seçimlerini üç kilometre önceden hesaplayabildiği belirtiliyor. 

Avrupalı müşteriler artık ikinci nesil Panamera’yı sipariş edebiliyor. Almanya’da 4S için fiyatlar 113 bin 27 euro’dan başlıyor. 4S Diesel 116 bin 954 euro, turbo ise 169 bin 653 euro olmakla beraber, otomobillerin Kasım ayında kullanıcılarına ulaşacağı bilgiler arasında.