Compact SUV pazarı ilk nesil Peugeot 5008 modelinin lanse edildiği 2009 yılından bu yana farklı gövde tiplerinde yeni oyuncuların girmesiyle günümüz kullanıcısının beklentilerini karşılayacak şekilde gelişmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda binek otomobillerinin gerisinde kalan SUV pazarı Avrupa’nın en çok satan üçüncü pazarı konumunda. Günümüz SUV modelleri sadece modern birer otomobil olmakla kalmıyor, aynı zamanda tüketiciye statü, gelişmiş ileri teknoloji, pratiklik ve sürüş keyfi vaat ediyor.

Pazardaki büyümeyi ve potansiyeli gören Peugeot sadece 1 yılda 5 yeni SUV modelini pazara sunma gibi son derece iddialı bir hedef belirledi. Söz konusu hedefin ilk aşamasını geçen sene Mart ayında satışa sunulan SUV 2008 oluşturuyor. Akabinde Mayıs ayında Yeni SUV 3008 takip etti. Peugeot, bunun dışında Çin pazarı için tasarımını yenilediği güncel 3008 modelini satmaya devam ediyor. Ayrıca yeni SUV Peugeot 3008 yine Çin pazarı için özel olarak geliştirildi ve Yeni SUV Peugeot 4008 adı altında Chengdu Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Yeni SUV Peugeot 5008 ise markanın satışa sunacağı beşinci SUV olacak.

Peugeot, Yeni SUV 5008 modeliyle her geçen gün daha da büyüyen Compact SUV pazarında üç temel hedefe odaklanmış durumda: markanın sınıf atlama stratejisini sürdürmek, uluslararası pazarlarda başarı yakalamak ve yedi koltuklu Compact SUV pazarında öncü olmak.

Yeni Peugeot i-Cockpit® yolcu kabininin kalite algısını yükseltiyor

Yenilikçi ve fütüristik Peugeot i-Cockpit®’in en yeni ve güncel hali sürücü ve beraberindeki yolculara benzersiz bir deneyim yaşatıyor. Kompakt boyutlara sahip direksiyon simidi, konsola entegre 8 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran ve 12,3 inç büyüklüğündeki dijital head-up display gibi özelliklerle yeni Peugeot i-Cockpit® üstün grafikleri ve şık animasyonlarıyla sürücünün hayatını kolaylaştırıyor. Dokunma hassasiyeti yüksek ekran sürücünün ihtiyacı olan bilgileri hızlı ve okunması kolay bir görünümle ekrana yansıtıyor. Sürücü bu ekran üzerinden: radyo, klima, uydu navigasyon, araç ayarları ve telefon gibi bilgilere kolaylıkla erişebiliyor.

,

GT Line ve GT versiyonlarında sunulan i-Cockpit® Amplify tamamen yeni bir sürüş deneyimini beraberinde getiriyor. Sadece görsel bir şölen olmakla kalmayan i-Cockpit® Amplify bünyesinde barındırdığı özelliklerle aynı zamanda görme dışındaki tüm diğer duyuları da harekete geçiriyor. Orta konsolda bulunan düğmeyle aktif hale gelen i-Cockpit® Amplify hemen hemen tüm duyuları harekete geçiriyor: ekranın ambiyans ışığının parlaklığı ve rengini değiştirerek görmek, ses sisteminin ayarlarıyla duymak, beş farklı programa sahip masajlı koltuklarla dokunmak, kokulu havalandırma ızgaralarıyla koklamak.

Kalite, i-Cockpit® Amplify ile sunulan kokularda da kendini gösteriyor. Kokular uluslararası üne sahip parfümerler Scentys ve Antoine Lie ile birlikte geliştirildiSunulan üç kokunun her birinin de kendine has bir karakteristiği var: ‘Cosmic Cuir’: canlı ve şehvetli bir koku olmakla birlikte aynı zamanda markanın imzası niteliğinde, ‘Aerodrive’: canlı ve uyarıcı bir parfüm (‘Boost’ teması için önerilen koku), ‘Harmony Wood’: otantik ve rahatlatıcı bir koku (‘Relax’ teması için önerilen koku). Her bir koku için mevcut üç farklı yoğunluk ayarı bulunuyor.

 

Daha fazla fonksiyona sahip geniş iç mekan

Yeni Peugeot 5008 SUV, 2,8 metrelik dingil mesafesiyle Compact SUV pazarınında öne çıkıyor. 4,64 metre uzunluğu ile kompakt boyutlar ortaya koyan Yeni Peugeot 5008 SUV; Yeni SUV Peugeot 3008’den 19 cm ve orijinal 5008 versiyonundan ise 11 cm daha uzun. Söz konusu boyut ve gövde orantılarıyla kompakt dış boyutlar ortaya koyan Yeni SUV Peugeot 5008 buna karşın sürücü ve beraberindeki yolculara son derece geniş bir yaşam alanı sunuyor. Boyut artışına paralel olarak ikinci koltuk sırası 60 mm daha fazla diz mesafesi sunuluyor. Aracın optimize edilen mimarisi sunulan paketin sadece bir parçasını oluşturuyor. Sınıfındaki en geniş bagaj hacmini sunan Yeni SUV Peugeot 5008’in yedi koltuklu kullanımda 780 litre VDA olan bagaj hacmi beş koltuklu kullanımda 1060 litreye kadar çıkıyor. İkinci koltuk sırasındaki her biri uzunluk ve sırtlık eğimi ayarlı üç adet bağımsız katlanabilir koltuk son derece pratik bir şekilde katlanabilirken, üçüncü sıradaki bağımsız iki adet koltuk sadece katlanmakla kalmıyor aynı zamanda sadece 11 kg ağırlığı ve pratik mekanizmasıyla zahmetsiz bir şekilde sökülebiliyor. Üçüncü sıradaki her bir koltuğun sökülmesiyle 39 litre ek bagaj hacmi yaratılmış oluyor. Katlanabilir ön yolcu koltuğu ile 3,20 metreye kadar uzunluğa sahip nesneleri taşımak için alan yaratılabilirken eller-serbest elektromotorlu bagaj kapağı ise kullanım kolaylığını destekliyor. Kabin içine dağıtılan toplam 39 litrelik saklama alanlarıyla küçük eşyaların neden olabileceği kalabalık da ortadan kalkıyor.

 

Gösterişli dış tasarıma sahip bir SUV

Henüz ilk bakışta yeni SUV Peugeot 5008 gerçek bir SUV olduğunu hemen hissettiriyor. Bir otomobili SUV yapan bütün nitelikleri bünyesinde barındırıyor: yatay ve uzun motor kaputu, dik ve yüksek burun tasarımı, şişkin çamurluklar ve yüksek omuz çizgisi ile gösterişli görünüyor. Tüm versiyonlarda standart olarak sunulan tavan raylarıyla birlikte 1,64 metrelik yükseklik ise bu yapıyı destekliyor.

Yeni SUV Peugeot 5008, profilden bakıldığında güçlü ve dinamik bir görünüm sergiliyor. Önden bakıldığında geniş radyatör ızgarası krom yüzeyiyle gösterişli bir görünüm sergilerken, parlak siyah şeridi ve ‘aslan pençesi’ formundaki LED arka stop lambaları ise karakteristik Peugeot SUV özellikleri olarak öne çıkıyor.

 

Üst düzey sürüş ve yolculuk keyfi

308 ve SUV 3008 gibi Yeni SUV 5008 de Peugeot’nun Efficient Modular Platformunu (EMP2) ve güncel Euro 6.1 motorlardan yararlanıyor. Sağlamlığı, rijitliği ve fonksiyonelliği ile ön plana çıkan EMP2 platformu sayesinde orijinal 5008 modeline göre 95 kg daha hafif bir yapı elde ediliyor. Benzinli PureTech ve Dizel BlueHDi motor seçenekleri sınıfındaki rakiplerinden daha üstün performans ve yakıt ekonomisi özellikleri sergiliyor. Benzinli motorlarda 115 g/km’nin altında olan CO2 emisyon salınım değeri, dizel motorda ise 105 g/km’nin de altında kalıyor.

Yeni SUV Peugeot 5008 benzinli ve dizel motorlarla manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri sunuyor. Giriş seviyesindeki 130 HP gücündeki 1.2L PureTech motor altı vitesli manuel şanzımanla kombine edilirken, bu motor seçeneğinin bir de daha verimli (117 g/km yerine 115 g/km CO2 emisyon salınımı) bir versiyonu bulunuyor. Bu motor ayrıca altı kademeli otomatik şanzımanla da (120 g/km CO2) kombine edilebiliyor. Dizel cephesi manuel şanzımanlı 100 HP gücündeki 1.6L HDi (106 g/km CO2) ile başlıyor ve manuel şanzımanlı 120 HP gücündeki 1.6L HDi (108 g/km CO2) ile devam ediyor. Bu motor seçeneğinin de daha verimli (108 g/km yerine 105 g/km CO2 emisyon salınımı) bir versiyonu bulunuyor. 120 HP gücündeki 1.6L HDi motor otomatik şanzımanla kombine edildiğinde 112 g/km COsalınımı gerçekleşiyor. Dizel ürün gamının tepe noktasını oluşturan 2.0L HDi 150 HP’lik versiyonda manuel şanzımanla (118 g/km CO2) ve 180 HP’lik versiyonda ise otomatik şanzımanla (124 g/km CO2) kombine ediliyor.

Yeni SUV Peugeot 5008 sahip olduğu özelliklerle yolculuk kavramına tamamen yeni bir boyut getiriyor. Mükemmel ses yalıtımı ve konfor odaklı bir dizi özellik yolculukları keyfe dönüştürüyor. Yan yükseltileriyle vücudu tamamen saran konforlu koltuklar isteğe bağlı olarak çok nokta masaj sistemiyle donatılabiliyor. FOCAL® Premium Hi-Fi ses sistemi yolculukları keyfe dönüştürürken, açılabilir panoramik cam tavan aydınlık ve ferah bir yaşam alanını beraberinde getiriyor. Ayrıca Android Auto, ve Apple CarplayTM uyumlu Mirror Screen fonksiyonu, akıllı telefon sesli komut desteği (Android S-Voice or Apple Siri) ve 3D navigasyon sistemi ile ileri düzeyde bağlantı imkanı da sunuyor.

Satışa sunulduğu pazarın şartlarına bağlı olarak standart veya opsiyonel olarak sunulan; Yeni Eğim İniş Desteği (HADC) de dahil Advanced Grip Control (Çekiş Kontrol Sistemi), Acil Durum Otomatik Fren Sistemi (AEBS), Mesafe Takip Sistemi, Active Şerit Takip Yardımcısı (LKA), Sürücü Dikkat Uyarı Sistemi, Akıllı Far Asistanı, Hız Sınırı Tabelası Tespit ve Hız Öneri Sistemi, Fren yapma özelliğine sahip Dinamik Cruise Control (otomatik şanzıman), Dinamik Kör Nokta Uyarı Sistemi, Park Assist ve Visio Park (360° vision) gibi güvenlik ekipmanları ile sürüş daha da güvenli hale geliyor.

Yeni SUV Peugeot 5008 aynı zamanda günümüz dünyasının gereklerine uygun olarak bagaja entegre edilebilen katlanabilir elektrik destekli scooter e-Kick veya elektrik destekli portatif bisiklet e-Bike eF01 gibi yenilikçi mobilite çözümleri de sunuyor. e-Kick ve e-Bike kendi mobil şarj kitlerine sahipler.

 

Fransa’da üretilen zengin ürün çeşitliliğine sahip bir otomobil

Yeni Peugeot 5008 SUV ürün gamı beş farklı donanım seviyesiyle üretiliyor. Access, Active ve Allure adındaki temel donanım paketleri dışında markanın son birkaç yıldır sürdürmekte olduğu stratejiyi en iyi şekilde karşılayan GT Line ve GT versiyonları da bulunuyor. Fransa’daki Rennes tesislerinde üretilen yeni Peugeot 5008 SUV 2017 Cenevre Otomobil Fuarı ile beraber Avrupa pazarlarında satışa sunulacak.