Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, “Dizel otomatik seçeneğine sahip yeni Astra modeli ile 2016 yılında 15 binin üzerinde satışa ulaşarak liderliği geri alma hedefimiz var” dedi. TÜRKİYE’deki C yani compact sınıfının en güçlü oyuncularından biri olan Astra, kasım ayında bu kez liderlik için geliyor. Opel’in 11’inci nesil kompakt modeli olma özeliğini taşıyan yeni Astra, Türkiye’de dizel motor ve otomatik vites seçeneğiyle en yakın rakibi Volkswagen Golf’ü gözüne kestirdi. İlk kez Türkiye’ye getirilen yeni Astra için düzenlenen toplantıda konuşan opel türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, “Yeni Astra modeli ile 2016 yılında 15 binin üzerinde satışa ulaşma hedefimiz var. Şu anda C segmentinin birincisi olan Volkswagen Golf ile aramızda 1-2 bin adet civarında fark var. Yeni Astra’daki dizel motorlu otomatik vites seçeneği ile bu farklı kapatarak, C segmentinin liderliğini yeniden ele geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.  2014 yılında Türkiye’de 15 bin 773 adet Golf satılırken, satılan Astra sayısı 10 bin 586 adetti.

DİZEL OTOMATİK

 

Astra modelinin, Kadett ile başlayan tarihçesi boyunca bugüne kadar 24 milyonun üzerinde üretildiğini hatırlatan Keklik, “Astra Türkiye’de 330 binin üzerinde satış rakamı ile Opel’in ana portföyünde yerini aldı” diye konuştu. Yeni Astra, Enjoy, Business Dynamic ve Excellence gibi farklı donanım seçenekleriyle satışa çıkacak. 1.6 litre 136 beygirlik dizel motor ve otomatik şanzıman seçeneğinin yanı sıra 105 beygirlik 1.0 litre üç silindirli ECOTEC benzinli motor ve 1.4 litrelik 150 beygirlik ECOTEC benzinli motor manual şanzıman seçeneği de yer alacak. 1.4 litrelik motorun otomatik şanzıman seçeneği ise 2016 yılının ilk çeyreğinde Yeni Astra’da Türkiye pazarında olacak.

200 KİLO HAFİFLEDİ

Önceki modellere göre 200 kilograma kadar daha hafifleyen yeni Astra’da, şerit ihlali uyarı sistemi, trafik işareti tespit sistemi, gelişmiş park pilotu ve kör nokta uyarı sistemi, sürücü ve arka koltuklarda ısıtılabilir koltuklar, havalandırma, masaj fonksiyonu gibi özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Soğutmalı, masaj fonksiyonlu, genişlik ayarlı deri koltuklar Yeni Astra’da opsiyonel olarak sunulacak. Geleneksel farlara kıyasla daha güçlü bir aydınlatma sağlayan, uzun ömürlü, uzun farda diğer sürücüleri rahatsız etmeyen sürüş sunan IntelliLux Led-Matrix far teknolojisi de yeni Astra’da sunulacacak özelikler arasında. 8 solda ve 8 sağda olmak üzere toplam 16 LED bölmesinden oluşan bu farlar, aydınlatma uzunluğunu ve ışık dağılımını otomatik olarak her trafik koşuluna göre ayarlıyor.

EMRE ÖZPEYNİRCİ/HÜRRİYET