Ülkemizde ilk olarak 2017  İstanbul Otomobil Fuarı’nda performans tutkunlarının beğenisine sunulan yeni Honda Civic Type R, rekor için piste çıktı. Birçok spor otomobil için kendini ispatlama noktası olan Intercity İstanbul Park’ta önden çekişli otomobiller klasmanında 2 dakika 21,5 saniye ile en iyi tur zamanına imza attı. Elde etmiş olduğu yeni tur rekoru ile Yeni Civic Type R, bir önceki jenerasyonuyla yine kendisinda olan pist rekorunu yaklaşık 0.6 saniye kadar iyileştirmiş oldu.

Yeni Honda Civic Type R satışa sunulmadan önce dünyanın saygı duyulan pistlerinden Intercity İstanbul Park’ta kırdığı rekor ile yüksek performans alanındaki iddiasını tescillemiş oldu. Rekor denemesi için 6 Ekim 2017 tarihinde kuru zeminde ve standart lastikleriyle İstanbul Park’a çıkan yeni Honda Civic Type R, 2 dakika 21,5 saniye ile önden çekişli araçlar klasmanında en iyi tur zamanına imza atarak yeni pist rekorunun sahibi oldu. Yeni Civic Type R bir önceki nesliyle yine kendisine ait olan rekoru yaklaşık 0,6sn geliştirirek önden çekişli araçlar sınıfının çıtasını ulaşılması güç seviyeye taşıdı.

Rekortmen aracın direksiyonunda bulunan Jason Tahincioğlu “Önceki nesil Civic Type R ile bu pistin rekorunu kırmış biri olarak yeni Civic Type R’ın olağanüstü ve tamamen farklı bir otomobil olduğunu söyleyebilirim. Yeni Civic Type R daha yüksek viraj hızlarına ulaşıyor. Örneğin 150 km/s ile geçilen orta hızlı bir virajda yeni Civic Type R önceki versiyona oranla 10 km/s daha hızlı. Böylece yeni Honda Civic Type R çok daha iyi tur zamanına imza atabiliyor. Pistteki viraj performansı, yarış otomobillerine çok yakın ve gerçekten Civic Type R ile pistte keyifli vakit geçirebilirsiniz” dedi.

Yeni Civic Type R, Honda’nın bugüne kadar hayata geçirmiş olduğu en geniş kapsamlı ürün geliştirme programının yansıması olan 10. nesil Civic ile aynı platformu paylaşıyor. Yol ve pist kullanımı göz önüne alınarak teknik olarak geliştirilen yeni Honda Civic Type R’ın kaputunun altında önceki nesil Civic Type R’da da kullanılan 2.0 VTEC TURBO motor görev yapıyor. Yeni nesil Civic Type R’da kullanılmak üzere optimize edilen 2,0 litrelik turbo benzinli motor 320 BG güç ve 400 Nm tork üretiyor. Motor üretmiş olduğu gücü kısa oranlı altı vitesli manuel şanzıman üzerinden ön tekerleklere aktarıyor.