15 senelik yaşantısında, ticari alanda lider konumdaki Transit Connect, 2018 yılı itibariyle yeni yüz ve motor seçenekleriyle geliyor. Otosan çatısı altında 2003 yılında Kocaeli tesislerinde üretime alınan Connect, C1 platformunda ülkemiz içinde büyük işler başararak bugünlere geldi.

Ekonomik açıdan ele aldığımızda, sadece Türkiye’de üretilerek buradan diğer ülkelere gönderilmesi finansal anlamda oldukça yararlı oldu. Şimdi ise Courer ile birlikte yenilenme sürecine giren Connect, 2017 yeni kasa Ford Fiesta tarzında yenilemeye alınmış olduğunu görüyoruz.

Makyajın ardından grafiklerin daha keskin ve diğer Ford modellerine daha yakın mesafede durduğunu görüyoruz.

 

2018 Yeni Ford Connect Dış Yapısı
 

 

Farların yapısal olarak değişiklik göstermesinin yanı sıra, daha çok düzeltmeler ızgara ve tampon kısımlarında gerçekleştirilmiş. Ford’un hemen hemen tüm modellerinde aynı stilde ele aldığı altıgen ızgara, yeni Connectiçin de gayet uygun olmuş.

Bu sefer Connect’in verdiği hissiyat ticari olarak değil de binek bir otomobil havasında olmuş. Izgaranın genişleyerek konumunun yukarıya alınması, tamponunda alt havalandırmalarının genişlemesine neden olmuş. Yani eskisine nazaran daha kendinden bir emin duruş sergiliyor.

Fark edilmesi zor ancak profilinde de farklı olarak gördüğümüz şeyler var.

 

2018 Yeni Ford Connect Profili
 

 

Dikkatli bakıldığında yeni Connect’in çamurlukları biraz daha şişirilmiş görüyoruz. Bunun haricinde yurt dışında da oldukça rağbet gören Connect’de başka bir fark yok diyebiliriz.

Connect’e verilen güvenlik paketleriyle, sınıfında olmayan özelliklere sahip olabilir.

 

2018 Yeni Ford Connect Karoseri Far ve Tampon Yapısı
 

 

İşçiliğin hakikatlı yapıldığını gördüğümüz yeni Ford Connect’te, neredeyse Mondeo modeliyle kapışacak seviyede paketlere sahip. Sonradan verilen özellikler arasında; acil fren tepki, yaya algılama, hız limitleyici, otomatik aktif park sistemi gibi çağımıza ve üst segmentlerde gördüğümüz güvenlik asistanlarına sahip.

İç mekan yapısı ile ilgili görsel şu anda yok ancak yine bizim bazı tahminlerimiz var!

 

2018 Yeni Ford Connect İç Mekan Yapısı
 

 

Madem çoğu detayları Fiesta üzerinden yürütüldü, demek ki genel kokpit yapısının yoğunluklu olarak Fiesta’ya yakın olacak yorumunu yapabiliriz.

Belirtilen özellikler arasında 6″ dokunmatik ekran var. Ve bu ekran Ford’un yeni kasa Kuga‘da da kullandığı SYNC 3 yazılımıyla beraber geliyor.

Connect’in motor kısmı makyaj operasyonunun temelini oluşturuyor diyebiliriz.

 

2018 Yeni Ford Connect Motor Ünitesi
 

 

Çıkışıyla yeniden sınıfında lider konumda götüreceği belli olan Connect’te 1.5L hacimli dizel motor EcoBlue teknolojisiyle çıkışı yapılacak. Emisyon açısından güzel değerler çıkartan ünitenin yanında bir de 1.0L, silindir kapatma işlevine sahip EcoBoost benzin seçeneği de sunulacak. Ford'un yeni nesil motorlarının barındırdığı teknolojik altyapısıyla tartışmalara yer vermiyor.