Otokar tarafından geliştirilen Cobra 2 adı verilen zırhlı personel taşıyıcının sınır güvenliği için donatılan versiyonunun Türk Silahlı Kuvvetlerine teslimatına başlandı. TSK bu kapsamda 82 adet Cobra 2 alacak.
 
Türk Silahlı Kuvvetlerinin uzun zamandır özellikle terörle mücadelede kullandığı ve ordunun bel kemiği olan Cobra taktik tekerlekli zırhlı aracın yeni modeli olarak tasarlanan Cobra 2, 9 kişilik personeli taşıyabiliyor. Saatte maksimum 110 kilometre hız yapabilen Cobra 2, üstün balistik korumasıyla ön plana çıkıyor. 200 litre yakıt deposuna sahip olan araç %60 dik eğim ve %30 yan eğimi sorunsuz geçebiliyor. Patlasa dahi uzun süre gidebilen run flat adı verilen lastiklere sahip olan araç otomatik 6 ileri 1 geri vites ile kullanılıyor.
 
Araç geri görüş kamerası, ön termal görüş kamerası, iklimlendirme sistemi, merkezi lastik şişirme sistemi, ABS frenler ile ön plana çıkıyor.
 
Cobra 2 üzerinde yer alan Fransız Metravib tarafından geliştirilen PILAR sistemi silah atışı sonrasında ortaya çıkan ses basıncını çok yönlü mikrofon dizinlerini kullanarak ölçüyor ve bu sayede kullanıcıya silahın kalibresi, atıldığı mesafe ve sapma mesafesi hakkında bilgi veriyor. Fransız ordusunca Afganistan’da gerçekleştirilen testlerde sistemin 2 km civarında bir mesafeden silah atışlarının tespit edilebildiği görüldü. PILAR, 12.7mm ve 7.62mm kalibreye sahip silahların yanı sıra RPG tipi roketleri de tespit  edebiliyor.